U organizaciji košarkaškog kluba Akademija Anđa Jelavić u subotu će se u prostorijama županijske Zajednice sportova u Mimincu održati završno događanje u sklopu provedbe Erasmus + sport projekta ‘Osnaživanje žena u košarci’.
Nositelj projekta je Košarkaški klub Dubrava, a partneri na projektu su Udruga ECHO – Hrvatska, Košarkaški klub Akademija Anđa jelavić’ – Hrvatska, ŽKK KRKA Novo Mesto – Slovenija i ASD Margherita Sport e Vita – Italija.

Navedenom događaju, osim partnerskih organizacija, prisustvovati će predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora, Zajednice sportova Šibensko-kninske županije, Zajednice sportova grada Šibenika te mnogi drugi.

Opći cilj projekta ‘Osnaživanje žena u košarci’ je poticanje jednakih mogućnosti za žene u košarci bilo da su sportašice, voditeljice košarkaških klubova ili sportskih organizacija, trenerice ili sutkinje. Specifični cilj projekta je jačanje kapaciteta žena u košarci kroz radionice razmjene najboljih praksi kako bi se ojačao kapacitet žena voditeljica klubova, sportskih organizacija i udruga u svrhu stjecanja novih znanja i upravljačkih vještina, motiviralo studentice kineziologije da postanu trenerice u ženskim košarkaškim klubovima, motiviralo bivše košarkašice da postanu košarkaške sutkinje te povećala vidljivost ženskih košarkaških klubova u svrhu uključivanja djevojaka u sport, odnosno košarku.

U sklopu provedbe projekta, do sada su održane radionice razmjene najboljih praksi u Italiji i Sloveniji. Partneri na projektu iskazali su veliko zadovoljstvo što mogu sudjelovati u ovako važnom projektu za ženski sport, prvenstveno košarku.

Provedba projekta započela je 1. siječnja 2021. i traje 18 mjeseci, do 30. lipnja 2022, sufinanciran je programom Erasmus + Europske unije ukupnom potporom EU u iznosu od 57.300 EUR.