N 2

Alkar u nastavku do bodova iz Dubrave…

U 4.kolu HT Premijer lige za ostanak Alkar iz Sinja je slavio pobjedu u Dubravi kod Furnira 88:64. Sinjani su Dubravaše slomili u trećoj četvrtini kada su nakon mini prednosti na poluvremenu (34:33) serijom 18:3 stigli do +16 (57:41). Šime Lisica i Romain Louiserre vezali su tri trice, a treću četvrtinu tricom je zaključio Patrick McGlynn za 68:50. U posljednjih deset minuta Alkar je rutinski priveo susret kraju i upisao drugu uzastopnu pobjedu, a Furnir treći uzastopni poraz koji ga je gurnuo u tešku poziciju uoči gostovanja u Šibeniku i Osijeku.

”Prvo poluvrijeme smo dosta dobro igrali obranu, ali jednostavno ovo je već treća uzastopna utakmica u kojoj naši igrači nisu u stanju povezati dva otvorena šuta. Uvukla se nervoza u momčad, a onda i suparnik pogađa teške šuteve, a mi otvorene nismo u mogućnosti. U jednoj smo lošoj situaciji uoči posljednjih šest kola, ali jednostavno moramo pronaći način kako da izađemo iz ove krize”…kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin.
N 1

Louiserre je ubacio 21, Mc Glynn 17 (7as), a Lisica i kapetan Hrvoje Vučić po 12. Kod Furnira Mateo Vidović je ubacio 15, Duje Rađa 11, Anthony Collins 10 (10 as), a Filip Krajina 8 uz 14 skokova.
N 4