BERLIN NAM JE VELIKO ISKUSTVO…

Kadeti su nakon povratka iz Berlina predahnuli dva dana i vratili se treninzima i pripremama za nastavak sezone koji će uslijediti 19.siječnja. To je bila prigoda da porazgovaramo s trenerom Mladenom Cetinjom o dojmovima s Novogodišnjeg turnira u Berlinu, kao i očekivanjima u nastavku sezone.

Produkt Božićnog Kupa je komunikacija s Tuslijem iz Berlina s kojima Dubrava suređuje tri godine. Evo došla je prilika da uzvratimo posjet Tusliju jer je naša kadetska momčad njih primila prije dvije godine. To je bila odlična prigoda da naša momčad doživi nešto novo što se tiče sportskog dijela i turnira, a da kroz posjet Berlinu vide drugu kulturu, drugačiji način života, te da upoznaju Grad i njegove znamenitosti za koje su mogli čuti ili vidjeti samo kroz novine ili televiziju. Moram odmah na početku reći da se posebno zahvaljujemo obitelji Krstanović koja nam je bila na raspolaganju 24 sata i koji su nas vodili kroz cijelo vrijeme boravka u Berlinu. Tu se naravno moramo zahvaliti i ostalim roditeljima koji su skrbili o našoj momčadi…. započeo je razgovor trener kadeta Dubrave.

Uz kulturno izdizanje taj sportski aspekt je sigurno bio izražen..

Naravno. Tu su bile sve ponajbolje momčadi iz Njemačke, odnosno njihovih regija. Mi smo odigrali pet odličnih utakmica koje su nam veliko iskustvo i koje će nam puno značiti za dalje. Odmah po slijetanju u Berlin igrali smo prvu utakmicu s Bayernom iz Munchena i vodili tri četvrtine. Nažalost nismo uspijeli pobjediti, a da jesmo igrali bi u polufinalu. Ta utakmica nam je bila u nezgodno vrijeme, jer smo cijeli dan bili na putu, a sami dojam dolaska malo je sputao momčad. Mislim da smo igrali drugi dan s njima da bi tu utakmici dobili. Nakon toga slavili smo u dvije utakmice, i dvije izgubili. Moram reći da smo bili jako deficitarni u visini, jer sve ponajbolje momčadi imaju po dva igrača iznad dva metra, a uz to nismo se najbolje prilagodili na sudački kriterij.

Zanimljiv je podatak da je u Njemačkoj zabranjeno igranje zone i u kadetima, a već na Božićnom Kupu u Dubravi smo mogli čuti nezadovoljstvo trenera Tuslija zbog igranja zone pojedinih klubova.

Da. Mi smo gubili desetak razlike, i ja sam u jednom trenutku postavio zonu te smo obranili tri napada na što mi je došao trener suparničke momčadi i upozorio me na to.  Mislim da je to dobro pravilo. Kasnije smo igrali obranu jedan na jedan. Kriterij suđenja nama iz Hrvatske nije bio naklonjen. Svirano je puno osobnih pogreški u kretanju u bloku, kod izbijanja lopti itd.

Kadeti u Berlinu1

Nakon iskustva u Njemačkoj dubravaši se okreću nastavku sezone jer će 19.siječnja ugostiti Cibonu u 10.kolu I lige regije centar.

Sada nam slijedi analiza turnira jer su sve utakmice snimljene i tu ćemo vidjeti i pokušati smanjiti nedostatke i slabosti unutar naše igre. Što se tiče lige tu je jasno da su Cibona i Cedevita ispred drugih, a mi se ravnopravno borimo s ostalima za odlazak na PH. Mislim da smo tu jako blizu jer pet klubova iz naše regije ide na Poluzavršni turnir. Želimo se što bolje pripremiti i pokušati dohvatiti treće mjesto u našoj regiji što je mislim realnost…. završio je Mladen Cetinja i požurio na novi trening s dubravašima.