C 14

Cibona uvjerljiva u Dubravi…

U 32.kolu HT Premijer lige Cibona je samo dan nakon velike probjede protiv Cedevite Olimpije očekivano slavila u Dubravi kod Furnira 109:73. Furnir je samo na startu tricom Ivana Tvrtka Majića vodio, a tada je uslijedila serija Cibosa 13:0 koju je zaustavio Ante Smolić. Nezadrživ za Dubravaše bio je Danko Branković koji je prvi dio lige proveo na posudbi u Furniru, a od prvih 15 poena Cibone ugradio je 13. Cibona se rezultatski odvojila nakon sedme minute (12:15), a već u drugoj četvrtini imala i +21 (46:25).
C11

Furnir koji je igrao bez lakše ozlijeđenog Tramaine Isabella na mahove je mini serijama smanjivao prednost Vukova, a trener Jeronimo Šarin raspodjelio je minutažu igračima kako bi izbjegao eventualne ozljede uoči ključnih utakmica sezone koje očekuju Furnir početkom svibnja.
C 4

Trener Cibone Vladimir Jovanović nije koristio Darka Planinića, a uz Brankovića koji je ubacio 22 poena uz 14 skokova svoje minute sjajno je iskoristio junior Vito Vujović koji je za 18 minuta ubacio 9 poena uz 3 asista. Mateo Drežnjak (7sk, 7as) i Ivan Novačić (trice 4/4) su ubacili po 16, a kod Furnira najefikasniji su bili Luka Pandurić (14) i Majić (12), dok su Makur Puou i Mihajlo Jerković dodali po 11.

”Pokušali smo rasporediti minutažu i energiju, a najvažnije nam je bilo da uzmemo dva boda i ostanemo u ritmu bez ozljeda. Nije lako u manje od 24 sata poslije velike fizičke i emotivne potrošnje odigrati utakmicu. Čestitam momcima na pobjedi”..kazao je trener Cibone Vladimir Jovanović, a trener Furnira Jeronimo Šarin je naglasio ”Rezultat naravno nije ohrabrujući, ali mene veseli nekakvih 15-20 minuta solidne igre u obrani. Naravno da je napadački bilo puno teže bez Isabella, ali ako produžimo vrijeme bolje igre u obrani onda mislim da ostanak u ligi neće doći u pitanje”.
C 2

Furnir će treći krug završiti gostovanjem u Splitu (29.travnja), a nakon toga će uslijediti kvalifikacijske utakmice za ostanak u ligi.