DESETLJEĆE MEDALJA…

Kada smo već pomislili da će proći sezona u kojoj Dubrava neće osvojiti medalju na Prvenstvima Hrvatske za mlađe dobne kategorije ukazala se generacija 2000/01 koja je vratila osmjeh na lice ljubitelja košarke u Dubravi i nastavila veliki niz od punih deset godina u kojima svake sezone barem jedna generacija osvoji medalju.

Razlog više optimizmu je i prvo mjesto selekcije 2001/02 na ovogodišnjem prvenstvu Grada Zagreba pa za budućnost košarke u Dubravi zaista nebi trebalo biti straha. Unatoč problemima sa rezultatima seniorske momčadi ovogodišnji nastupi mlađih dobnih selekcija mogu zadovoljiti iako rezultati nisu bili na nivou prijašnjih sezona. Veliki odljev kvalitetnih igrača u mlađim dobnim kategorijama, te sve teži uvjeti rada i ambicioznost djece razlog su što ove godine barem jedna od tri selekcije (juniori, kadeti, ml.kadeti) nije završila na pobjedničkom postolju.

Za svaki respekt izaziva činjenica o 15 osvojenih medalja mlađih kategorija u posljednjih deset godina. Tom činjenicom može se pohvaliti tek nekoliko klubova među kojima je i naša Dubrava koja iz godine u godinu postiže rezultate ponekad i iznad vlastitih mogućnosti.

Srebrni dubravaši

Vratimo se selekciji dječaka do 12.godina koja je na ovogodišnjem desetom Otvorenom Prvenstvu osvojila šestu medalju za Dubravu od pokretanja ovog prvenstva. Na čelu sa svojim trenerom Damirom Benetom mali lavići vratili su spomenuti osmjeh na lice i najavili velike mogućnosti u slijedećim sezonama. Veliko zajedništvo i niz turnira kroz koji su prošli izbacili su ih uz Zagreb u sami vrh. Čak sedam utakmica u četiri dana uz samo finalni poraz od Zagreba iscrpili su snagu dječaka koji su skromno, ali zadovoljno proslavili srebrnu medalju.

I ovo ljeto, kao i niz prethodnih prolazi u iščekivanju jeseni i nastavka loptanja pod obručima. Do tada pratimo reprezentativne selekcije, među kojima će i ovog ljeta biti dosta naših dubravaša, koji će ponosno zastupati našu Hrvatsku, ali i uvijek spremno kazati da dolaze iz zagrebačke Dubrave…

Posebno pozdravljamo Damjana Šarića koji neće ovo ljeto biti u kadetskoj reprezentaciji zbog ozljede, ali vjerujemo da će već tijekom slijedeće sezone vratiti svoj košarkaški osmjeh…