z 2

Dubravaši se vraćaju u dvoranu…

U ponedjeljak, 4.svibnja treninzima se nakon gotovo dva mjeseca vraćaju klubovi HT Premijer lige. Uvjeti treniranja će po preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo biti specifični. Trener Dubrave Furnir Vladimir Krstić ističe da je povratak treninzima najljepša vijest i dodaje ”Krećemo raditi u specifičnim okolnostima, ali u ovom trenutku najvažnije je krenuti pa vjerujem da će s daljnjim popuštanjem mjera naš rad u brojčanim smislu biti bolji i lakši. Uz nekoliko naših igrača koji su iz Zagreba priključit će nam se i nekoliko juniora. Kombinirano ćemo raditi u dvorani i na SRC Grana Klaka”.

Evidencija

Za svaki trening uspostavit će se sustav vođenja evidencije treniranja (podaci o treneru, športašu, asistentu i eventualno ostalim uključenim osobama potrebnim za odvijanje treninga te lokaciji treniranja) radi naknadnog lakšeg epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju pojave zaraze virusom SARS-CoV-2. Evidencija će se voditi i za pojedinačne treninge s trenerom.

PREPORUKE ZA POSTUPANJE U VEZI S TRENINZIMA:

  • Treninzi smiju biti održani samo sukladno rasporedu i s točno onim športašima i trenerima te uz prisustvo potrebnog tehničkog osoblja koje je navedeno u rasporedu.
  •  Ako netko ima povišenu tjelesnu temperaturu ne smije dolaziti na treninge, a posumnja li se ili utvrdi li se tijekom treninga da netko ima povišenu tjelesnu temperaturu ili bilo kakve simptome respiratorne bolesti trening se prekida te se oboljeli upućuje obiteljskom liječniku na daljnju obradu.
  • U slučaju potrebe za prisustvom zdravstvenog djelatnika na treningu, pri bliskom kontaktu zdravstveni radnik mora koristiti odgovarajuću zaštitnu opremu, odnosno kiruršku masku, kombiniranu s vizirom i jednokratne rukavice.
  • Igračima i trenerima na trening se preporučuje da dolaze pojedinačno, osobnim vozilima, u opremi za trening uz izbjegavanje korištenja prostorija svlačionice.
  • Tijekom treninga preporučuje se da drže razmak od 5 metara kao nužne udaljenosti za fizičku distancu.  Gdje god je moguće treninzi se trebaju održavati na otvorenom terenu.
  • Nakon korištenja lopti, rekvizita i ostale opreme potrebne za trening, sva se mora po završetku treninga dezinficirati.
  • Za treninge u kontaktnim športovima gdje nije moguće održavati fizičku distancu između trenera i športaša, preporučuje se da uvijek isti trener i isti športaš odrade trening.
  • Svakom igraču preporučuje da ima svoju označenu plastičnu bocu s tekućinom kao i ostale potrepštine koje moraju biti u torbi označenoj s imenom športaša. Plastične boce za napitke i ostali otpad nastao tijekom treninga odlaže se u za to predviđenu kantu za otpatke s dvostrukom vrećicom i odgovarajućim poklopcem.
  • Nakon treninga igrači i treneri odlaze izravno kući, bez tuširanja i bez ulaska u svlačionicu, poštujući mjere fizičke udaljenosti, najbolje odvojeno, jedan po jedan.
  • Nakon svakog treninga zatvorene športske objekte (sve dijelove športskog objekta – trenažni prostor, sanitarni čvor…) potrebno je dezinficirati prema naputcima HZJZ-a (poveznica: https://bit.ly/3bzGZ0V)