split najava

Dubravaši u subotu gosti Splita…

Dubravu Furnir drugo uzastopno gostovanje vodi u Split gdje je u subotu od 19 sati očekuje domaća momčad koja je u zadnjih mjesec dana u devet utakmica (HT Premijer liga, 2 ABA liga i Kup Krešimira Ćosića) upisala sedam pobjeda, a u HT Premijer ligi nalazi se na četvrtom mjestu s omjerom 11/5 ” Idemo kod apsolutnog favorita u goste. Split je nakon promjene trenera doveo Amerikanca Washingtona i Vrankovića, vratio im se Maj Kovačević i to je sasvim jedna drugačija ekipa nego što je bila u prvom dijelu sezone. Iako su bez Marčinkovića i Kalajžića opet imaju dužu klupu gdje je veliki broj igrača u dobroj formi. Dobili su Cibonu, MZT i to govori koliko su kvalitetni. Nama su na gostovanjima najveći problem pokazuje na startu utakmice kada nam suparnici odu na veliku razliku, nama padne moral i praktički utakmica bude gotova. Pokušat ćemo učinit sve da utakmicu što duže držimo zanimljivijom”..ističe trener Vladimir Krstić koji ne želi razmišljati o Alkaru kojeg Dubravaši dočekuju u slijedećem kolu ”Sljedeći suparnici koji dolaze u Dubravu nisu iz samog vrha i tu ćemo imati veće šanse za dobiti utakmicu. Sad smo koncentrirani samo na Split”.

Zanimljivo da su u odnosu na susret u prvom dijelu sezone u Dubravi (3.studenog) oba kluba promjenili trenere. Antu Grgurovića na klupi Splita naslijedio je Ivica Skelin, a Darka Krunića na klupi Dubravaša Vladimir Krstić.

U prvom dijelu sezone Split je Dubravi do pobjede stigao u posljednje dvije minute ”Oni su izrazito dobra ekipa što pokazuju njihovi posljednji rezultati. I tada su u Dubravu došli kao izraziti favoriti pa su do pobjede stigli u samom finišu. Nadam se da bi i u Splitu barem tako nešto mogli napraviti. U Osijeku smo posljednju utakmicu primili puno poena iz kontranapada i obrana nam nije bila na razini Premijer lige. Prvenstveno treba pojačati obranu i još uvijek se borimo s dječjim bolestima da probamo produžiti dobre minute na utakmici i da u kontinuitetu odigramo cijelu utakmicu.”..kaže Kristijan Šutalo.
utalo