Hrvatska do 12 mjesta

EP, U20: Hrvatska do 12. mjesta

U Estoniji (Tallinn) je završeno EP do 20.godina. Oslabljena reprezentacija Hrvatske na kraju je osvojila 12.mjesto, a treba istaći da ovo prvenstvo nije bilo u prvom planu ne samo našoj reprezentaciji već i većini drugih reprezentacija što najbolje govori činjenica da je Srbija završila na 13.mjestu, Turska na petom, Grčka na šestom, a Litva na sedmom. Naslov je pripao Italiji koja je u finalu slavila protiv Latvije 67:60. Treće mjesto je pripalo Španjolskoj, a četvrto Rusiji.

Hrvatsku je s klupe vodio Damir Milačić kojem je asistirao Marin Zirdum, a među 12 igrača nastupio je dvojac koji je ponikao u Dubravi (Matej Buovac i Domagoj Samac) koji sada nastupaju na Sveučilištima u SAD.

Naša reprezentacija u devet odigranih susreta ubilježila je tri pobjede i šest poraza. Prvenstvo je otvoreno tijesnim porazom od Turske 74:73, a završeno porazom od Njemačke 76:65 koju smo svladali u grupnoj fazi 66:61. Još su svladane selekcije Ukrajine i Švedske.

Matej Buovac je u prosjeku igrao 24.minute i bilježio 9 koševa uz 3 skoka. Vrijedi istaći šut za tricu (18/46, 39%), a uz prvi susret protiv Turske gdje je ubacio 20 koševa, odličan nastup je imao protiv Njemačke u grupnoj fazi gdje je u 16 koševa ugradio šut za tricu 5/7.

 

Domagoj Samac koji je prije tri godine napustio Dubravu značaj udio je imao pod obručima gdje je bio naš najbolji skakač (6.9). Igrao je u prosjeku 27 minuta i ubacivao 11 koševa. Tako je u protiv Turske imao 13 koševa i 10 skokova, a u pobjedi protiv Njemačke uz 11 koševa skupio je i 13 skokova. U posljednjem susretu protiv Njemačke ubacio je 20 koševa (šut 9/15) uz 12 skokova.

Hrvatska je nastupila u sastavu: Pandurić, Samac, Segarić, Kanaet, Buovac, Baković, Boban, Ramljak, Madunić, Vlaić, Širko, Božinović.