ERJAVEC: Sjajno desetljeće u Dubravi…

Jedan od onih čiji se dolazak na utakmicu dva juniorska prvaka posebno iščekivao je svakako Mladen Erjavec, odlični organizator igre u vrijeme najboljih sportskih rezultata našeg kluba. Prošlu sezonu proveo je kao trener u Splitu gdje ističe zadovoljstvo radom igrača unatoč lošoj financijskoj situaciji…

Zaista teška sezona u Splitu koju smo odigrali praktički bez kune. Moram istaći igrače koji su unatoč svim problemima odlično radili i izvršavali svoje obaveze….počeo je Erjavec razgovor.

Popularni ”Eri” u Dubravu je stigao 1986 godine…

Stigao sam u klub sa 16 godina na poziv trenera Srećka Medvedeca. Bio sam u Dubravi, kasnije Benstonu punih 12 godina. Praktički od hrvatske lige smo stigli do četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća. Imali smo sjajnu generaciju prije svega ljudi, a nakon toga i igrača koji su bili karakterni i to nas je dovelo tako visoko.

Tada nije bilo poteškoća s financijama jer je iz kluba kao glavni sponzor stajala TDZ….

Sve je bilo u klubu posloženo. Od trenera, uprave do igrača. Svi smo disali kao jedan, a mogu reći da nisam u svojoj karijeri a igrao sam u mnogo klubova nisam vidio toliko kvalitetnih ljudi kao u Dubravi.

Sjajne posljednje dvije sezone (polufinale PH) u dresu Benstona odvele su ga u Zadar…

Odlazak u Zadar za mene je bio svojevrsni šok. Igrajući domaće utakmice u KC Dražen Petrović gledalo nas je nekoliko stotina ljudi, a kad sam stigao u Zadar čekala me puna dvorana i Grad gdje baš svi sve znaju o košarci. Trebalo mi je neko vrijeme da se prilagodim, a kada je krenulo bilo je super. Osvajali smo trofeje, a publika te tjera da daješ i više nego što možeš.

Nakon Zadra uslijedili su odlasci u Široki Brijeg, Union Olimpiju, Poljsku i dvije sezone u Francuskoj…

Dvije sjajne sezone u Francuskoj gdje je sport na gospodskom nivou. Svi te respektiraju kao sportaša. Ali mogu reći da sam prezadovoljan svojom igračkom karijerom s obzirom da nisam bio veliki talenat.

Nakon završetka igračke uslijedila je trenerska karijera…

Meni je osobno puno lakše biti trener nego igrač. Krenuo sam kao pomoćni trener što mi je bio cilj jer trenerska struka je nešto sasvim drugo nego igračka. Tri i pol godine sam bio pomoćni trener i mogao sam od svih trenera ponešto naučiti. Kao samostalni trener krenuo sam u Zagrebu gdje smo izborili ABA ligu i osvojili trofej. Bio sam trener u Slavonskom Brodu gdje smo ušli u ligu za prvaka, a s obzirom na roster to je bio uspjeh.

eri1

Ne sumnjamo da će Eri uskoro pronaći trenerski posao jer ponuda ima, a jednog dana možda ga put dovede do Dubrave koja mu je bila putokaz za budućnost.