FENIKS NA OTVARANJU PH…

Utakmicom Cibona – Osječki sokol u srijedu u SD Dubrava počinje polufinalni turnir prvenstva Hrvatske za juniore. Izuzetno jaka B skupina okupit će u Dubravi veliki broj juniorskih i kadetskih reprezentativaca. Dubrava prvenstvo otvara s Feniksom, momčadi s kojom lavovi već godinama igraju u završnicama prvenstva. Feniks je puno uspješniji jer je slavio u polufinalu mlađe kadetskog (2009) i utakmici za treće mjesto kadeta (2011).

Dugo su zajedno. Znamo se vrlo dobro, a glavni pokretač njihove momčadi je Karlo Žganec. Oni su uz Cibonu i Split veliki favoriti ovog turnira i samim tim su favoriti i protiv nas. Mi nemamo imperativ jer smo svjesni svojih mogućnosti i cilj smo ostvarili samim nastupom na PH, ali pokušat ćemo parirati koliko budemo mogli. Imamo dosta problema unutar momčadi. Opet nam se ozlijedio Damjan Šarić, a ionako kratka klupa postaje nam sve kraća…kaže Ivan Lozanić, trener Dubrave

Puno puta smo već ponovili da su juniori svoj cilj ove sezone ispunili ali nastup na PH je motiv više za svakog igrača i prilika za novo dokazivanje među najboljim igračima u svom godištu..Želja nam je dobiti barem jednu utakmicu, a ako se zalomi nešto više nitko sretniji od nas..ističe Domagoj Barac predvodnik generacije koja se okitila trećim mjestom na mlađe kadatskom prvenstvu 2009 i četvrtim mjestom na kadetskom 2011.

Skupina A igra se u Zadru gdje će pored domaćina nastupiti Cedevita, Zagreb, Križevci i Kvarner 2010 iz Rijeke.

RASPORED 1.KOLA, srijeda 17.04.2013.

17.00  Cibona – Osječki sokol
19.00  Feniks – Dubrava