Furnir bez Marića u Zabok…

Nakon pobjede u Vukovaru pred košarkašima Furnira je gostovanje u Zaboku (srijeda, 19.00) koje će biti posljednja utakmica prvog kruga natjecanja uoči pauze od 17 dana zbog nastupa reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za SP. Lavovi će u nastavku sezone zaigrati bez iskusnog kapetana Igora Marića koji će karijeru nastaviti na Islandu, a u momčad se nakon bolesti vraća Duje Rađa.

”Žao mi je što odlazim iz Dubrave, ali jednostavno takav je život i moram gledati prema naprijed. Zahvaljujum upravi Furnira koja je bila izuzetno korektna i drago mi je da sam ovih deset kola bio u Dubravi. Pomogao sam maksimalno koliko sam mogao u jednoj ugodnoj atmosferi i momčadi koja je radila odličan posao. Želim Furniru sreću u nastavku sezone i nadam se opet skorom viđenju”…kazao je Marić koji je u prvih deset kola prosječno zabijao 13 poena uz 42 posto šuta za tricu.

”Neću ništa reći novo kada kažem da je Marić puno značio momčadi i igrački i ljudski. Jednostavno to je profesionalni sport i surova realnost našeg sporta gdje financijski nismo u mogućnosti parirati ni Islandu. Meni je praktički bio desna ruka na terenu i želimo mu svu sreću u nastavku karijere”..kaže trener Jeronimo Šarin svjestan da će bez Marića put do uspjeha u Zaboku biti puno teži ” Moramo se pokriti s igračkim kadrom koji imamo u ovoj utakmici, a onda u pauzi naći neko alternativno rješenje za njega, ali ćemo njegove karakterne i ljudske kvalitete teško moći nadomjestiti. Mi u svakoj utakmici idemo pobjediti pa tako i u Zaboku. Oni su definitivno puno jači za Gunjinu i Amerikanca Garretta pa bi se usudio reći da sada imaju deset seniorskih igrača što klubovi izuzev ABA ligaša i nemaju. Dolaskom trenera Vulića vidljiv je pomak u njihovoj igri i sigurno nas čeka teška utakmica”.

Furnir kao i Zabok ima tri pobjede s tim da Zabočani imaju utakmicu manje. Posljednje dvije međusobne utakmice dobio je Furnir (četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića, HT Premijer liga).

Utakmicu možete gledati na HKS TV

 

You must be logged in to post a comment Login