20210515 200125

Furnir i dalje u društvu premijerligaša…

Košarkaši Furnira zadržali su status premijerligaša i sljedeće sezone. U drugoj utakmici doigravanja oni su i drugi puta slavili protiv Dinama 76:72. Na svom terenu momčad Jeronima Šarina otpor odličnog Dinama slomila je tek u završnici susreta.

Pet trica (Vidović 3) je Dinamo ubacio u prvoj četvrtini kada je imao najveću prednost (14:4). Odgovor Furnira stigao je vidu trica Jerkovića i Pandurića, a serijom 18:4 žuti su dobili prvu četvrtinu 26:21. Mali broj poena na startu druge četvrtine vratio je Dinamo u prednost nakon trica Garafolića i Juriča. Na odmoru ipak Dubravaši vode (40:35).
G 1 1

Novi bljesak, a ujedno i posljednji Dinama vidjeli smo sredinom treće četvrtine kada su stigli na željenih +4 (48:44). S dvije trice uzvratio je Luka Pandurić, a rezultatki preokret Furnira najavio je Ivan Tvrtko Majić koji je zabio za 53:50. Do kraja susreta Lavovi su uspijeli sačuvati prednost, ali tek je trica Majića za 67:58 na četiri minute prije kraja stavila točku na i ovog susreta.

”Ovakve utakmice su vrlo komplicirane i ova je pokazala da je vrlo neizvjesna. Neke stvari koji smo dogovorili u obrani smo ispoštovali, ali nam napadački dio nije bio onakav kakav smo htjeli. U toj jednoj tvrdoj utakmici smo pokazali kvalitetu uz dobru reakciju nekih igrača u obrani što sam i očekivao. Presudila je obrana koja nas je dovela do pobjede i ostvarenja cilja. Pomogli su nam i navijači Dinama jer nam je taj prekid više išao na ruku i hvala im na tome.”..kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin koji je na najbolji mogući način odradio tri i pol mjeseca na klupi Dubravaša, a sada ostaje vidjeti hoće li Furnir povesti i u novoj sezoni.
G 2

Furnir je imao pet dvoznamenkastih strijelaca, a predvodili su ih Pandurić i Tramaine Isabell (8as) sa 16 poena. Majić i Makur Puou (10sk) su ubacili po 13, a Mihajlo Jerković 12. Kod Dinama koji je šutirao 40 trica i pogodio 12 najefikasniji je bio Hrvoje Garafolić (23). Mateo Vidović je dodao 15, a Nenad Delić 13.