DSC 6690

Furnir na Baldekinu do treće uzastopne pobjede…

U zaostaloj utakmici 17.kola HT Premijer lige Furnir je slavio u Šibeniku 75:72 i upisao treću uzastopnu pobjedu. Iako su nastupili bez Duje Rađe i Anthony Collinsa izabranici Jeronima Šarina uspijeli su i drugi puta ove sezone slaviti protiv Šibenke u zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici koja je rješena u završnici. Šibenka je imala dominaciju u skoku, a Furnir bolji šut. U posljednje četiri minute Dubravaši su ušli s prednošću 64:62 i do kraja uz dvije trice Matea Vidovića i jednu Kenana Karahodžića stigli do prednosti. Posebno važna bila je Vidovićeva trica za 73:68 nakon koje je Furniru bilo dovoljno pogođeno po jedno bacanje Filipa Krajine i Jakea Babića.

”Ja sam prije ove utakmice rekao da ovu utakmicu ne mogu izgubiti. Ili ću je dobiti ja s Furnirom ili moja Šibenka. Ovo je profesionalizam i ja sam gledao da dobijemo ovu utakmicu koja je bila vrlo važna za ostanak u ligi. Sve više se približavamo sedmom ili osmom mjestu koje vodi u doigravanje, a to nam je nekakav cilj. Šibenci želim da što prije dođe do broja pobjeda koji će joj garantirati ostanak u ligi jer ovaj grad to zaslužuje. Od početka sezone ova je momčad karakterno slagana da se momci bore do zadnjeg atoma snage. Ovo nam je četvrta pobjeda u pet posljednjih utakmica i dobili smo samopouzdanje pa smo i pogodili neke teške šuteve kao Vidović na kraju. Mislim da smo bili bolji protivnik i zasluženo pobjedili”…kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin.
DSC 6686

Furnir je predvodio Karahodžić sa 17 poena i 12 skokova. Krajina je dodao 14, a Lovro Mandalinić i Vidović po 13. Kod Šibenke Patrik Jambrović je ubacio 21 poena uz 13 skokova, a Adnan Arslanagić 14.

Furnir u idućem susretu 7.ožujka u Dubravi dočekuje Zabok.