Z 5

Furnir protiv Šibenke upisao prvu pobjedu…

Furnir je pobjedom protiv Šibenke 73:65 upisao prvu pobjedu u 6.kolu HT Premijer lige. Utakmica prepuna preokreta na kraju je otišla na stranu domaćina koji je nakon posljednjeg izjednačanja (46:46) sredinom treće četvrtine s dvije trice Kenana Karahodžića stigao do prednosti 52:46 koju nije ispustio do kraja susreta. Furnir je bolje otvorio utakmicu i s dvije trice Igora Marića i jednom Karahodžića dobio prvu četvrtinu 17:12. U drugoj četvrtini smo gledali rezultatske preokrete, a završnicu su bolje odigrali gosti koji su na krilima Roberta Kujundžića dobili prvo poluvrijeme 35:32. Šibenka je imala najvećih +5 (39:34) početkom treće četvrtine kada je stigao odgovor Lovre Mandalinića koji je s tri uzastopne trice doveo Furnir u prednost 46:43. Šibenka u posljednjoj četvrtini nije imala napadačka rješanja i samo četiri ubačena poena za šest minuta, a susret je praktički bio rješen nakon koša Marića za 69:57 na četiri minute prije kraja.

”Definitivno smo dobro odigrali treću četvrtinu i onako kako smo izgledali u dijelovima utakmica u prvih pet kola. Kada smo se odvojili uspijeli smo održati prednost do kraja iako napadački nisam zadovoljan kakva smo rješenja imali. Teško je bilo igrati pod pritiskom prve pobjede i ova će nam pobjeda puno značiti u nastavku sezone. Za mene osobno najteža utakmica jer sam ja Šibenčanin u duši i vidjeti Šibenku kako gubi nije lako, ali to je profesionalizam.”..kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin.

”Čestitke Furniru na pobjedi, a nama slijedi analiza. Jednostavno nemamo momačad da možemo gledati prema vrhu i morat ćemo se boriti tijekom cijele sezone. Ovo će biti teška sezona u kojoj smo se odlučili ići u jednom smjeru afirmiranja domaćih mladih igrača što iziskuje jedno strpljenje. Nemam što zamjeriti svojim igračima jer su oni danas dali maksimum, a ove nedostatke moramo otkloniti velikim radom”..kaže Damir Milačić, trener Šibenke.
Z 10

Furnir je imao pet dvoznamenkastih strijelaca, a predvodio ih je Karahodžić sa 17 poena (8sk, 5as). Mandalinić je dodao 13 (6as), Mateo Vidović 12 (5as), a Duje Rađa (5sk) i Igor Marić (10sk) po 11. Kod Šibenke Kujundžić je ubacio 14, Pavao Paić 13 (6sk), a Patrik Jambrović 11 (7sk)
Z 12

Iduće subote Furnir gostuje u Sinju kod Alkara.