Z 5

Furnir u Belišću traži prolaz na završni turnir Kupa K.Ćosića…

Košarkaši Furnira u pauzi HT Premijer lige odigrati će utakmicu osmine finala Kupa Krešimira Ćosića. Izabranike Jeronima Šarina u srijedu (20.00) očekuje gostovanje kod drugoligaša Belišća. Dubravaši kao favoriti ulaze u ovaj susret gdje pobjeda donosi nastup na završnom F8 turniru

”Utakmica za nas dolazi u dobrom trenutku jer se nalazimo u pripremnom periodu za nastavak sezone. Nekoliko slobodnih dana nakon utakmice u Zaboku je jako dobro došlo igračima, a posebno prvoj petorci koja je iznijela najveći teret prvog dijela sezone. Sada smo u procesu jačih treninga i ova utakmica nam ulazi u taj ciklus. Belišće je za nas prilična nepoznanica jer igraju ligu koja je dva ranga ispod naše lige i kada se gleda s te strane onda smo u ulozi apsolutnog favorita. Mi nemamo nikakvu privilegiju da u ovu utakmicu uđemo opušteno jer danas svi igraju košarku i sigurno će i oni biti maksimalno motivirani. Na nama je da od početka krenemo maksimalno ozbiljno i što prije usmjerimo tijek utakmice kako nama odgovara”..kaže Šarin koji će na raspolaganju imati sve igrače koji su igrali i u posljednjoj utakmici u Zaboku ”Kadar koji imamo je spreman, a uprava kluba radi na dovođenju jednog ili dva igrača koji bi nam bili na raspolaganju prilikom gostovanja kod Adria Oil Škrljeva 4.prosinca”.

Duje Rađa je propustio domaći susret u Vukovaru protiv Sonik Puntamike, a vratio se na gostovanju u Zaboku ” Belišće je drugoligaš, ali su zasluženo stigli u ovu fazu natjecanja. Moramo maksimalno ozbiljno ući u ovu utakmicu jer nam se otvara lijepa prilika da se plasiramo na završni turnir. Ova utakmica će nam jako dobro doći da nemamo veliku pauzu između dva dijela sezone. Vidjelo se u Zaboku koliko nam je nedostajao Marić tako da svi zajedno moramo dati sve od sebe kako bi dobili utakmicu. Sigurno da ih nećemo podcijeniti i vjerujemo da će ova utakmica biti zalet za drugi dio sezone gdje očekujemo još bolje igre cijele momčadi.”