mara 1

Furnir u nedjelju u Vukovaru domaćin Soniku…

Nakon dvije godine košarkaši Furnira će opet zaigrati u Vukovaru. Za razliku od posljednjeg susreta kada su bili gosti Šibenci ovoga puta će u ulozi domaćina biti protiv Sonik Puntamike iz Zadra. Susret u sklopu 10.kola HT Premijer lige koji će se igrati u nedjelju od 17.30 sati izravno će prenositi HRT 2.

”Prije dvije godine kada smo igrali sa Šibenkom u Vukovaru smo našim domaćinima obećali da ćemo opet doći i evo stigao je taj trenutak. Ove godine smo u ulozi domaćina protiv Sonik Puntamike u utakmici koja se igra u znak sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje 18.studenog. Posebno se moramo zahvaliti Hrvatskom košarkaškom savezu, poglavarstvu Grada Vukovara i Hrvatskoj radioteleviziji koji su prepoznali našu ideju i omogućili nam da odigramo utakmicu 10.kola HT Premijer lige. Mi Dubravaši se u Vukovaru osjećamo kao kod kuće i želja nam je da ljubitelji košarke u Vukovaru dođu na utakmicu uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. ”..kazao je direktor Furnira Boris Gnjidić.

”Utakmicu u Vukovaru igramo kao domaćini iako će nam naravno nedostajati naš pravi domaći teren. Ova utakmica je nešto najmanje što mi kao momčad i klub možemo napraviti za grad heroj i na taj način se još jedanput prisjetimo bolne istine koja se dogodila u Vukovaru. Iako imamo problema s bolestima igrača nećemo plakati već moramo ući u utakmicu da je dobijemo i na kraju se pobjednički vratimo iz grada pobjednika. Pobjeda bi nam otvorila put prema sredini tablice što je naša želja. Neće biti jednostavno jer je Sonik momčad koja je pokazala da može igrati i sa klubovima iz gornjeg doma”…kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin.

”Veliku čast imamo da poslije dvije godine naš klub opet igra u Vukovaru, te da se prisjetimo svega onoga što je Vukovar prošao prije 30 godina. Ovo nam je prilika i da se poklonimo svim ljudima koji su dali svoj život u obrani grada. Iako imamo problema s ozljedama i bolesti naša želja je da protiv Sonika koji je pokazao svoju kvalitetu ove sezone odigramo dobru utakmicu i našim navijačima pokušamo donijeti dva boda”...kazao je kapetan Furnira Igor Marić.