92

Gorica iskoristila probleme Dubravaša…

U 9.kolu HT Premijer lige Gorica je na svom parketu slavila protiv Furnira 79:67. Bila je to utakmica u kojoj je Gorica kontrolirala rezultat, a Furnir sa skraćenom rotacijom nadu u uspjeh imao do prvih minuta treće četvrtine kada je nakon koša Lovre Mandalinića bio na minus 6 (43:37). Uz dvije trice Emila Savića momčad Josipa Sesara radi seriju 10:0 i odlazi na 53:37, a u završnici treće četvrtine je bilo i 19 razlike (63:44). Uspijeli su Dubravaši početkom posljednje četvrtine nakon trice Igora Marića doći na minus 9 (67:58), ali večeras u izostanku Filipa Krajine, te nakon odlaska Jashire Hardnetta i ozljede Filipa Bjelanovića u prvom poluvremenu nisu mogli.

Mate Kalajžić i Marko Baković su predvodili Goricu sa 16 poena. Savić je ubacio 15. Kod Furnira po 13 poena ubacili su Marić (8as) i Mateo Vidović, a po 11 Mandalinić i Kenan Karahodžić. Vrijedi izdvojiti tri trice Ivana Nazora, te prve minute na parketu juniora Jakova Križana i Mihaela Kosa.
93

”Imali smo svoje šanse u prvom poluvremenu, ali neki ključni igrači nisu bili na razini na kojoj su bili u prethodnim utakmicama. Uz to ušli smo u probleme s osobnim pogreškama početkom treće četvrtine i uz izostanak Krajine bilo je teško parirari Gorici. U trećoj četvrtini sam pokušao sačuvati igrače i u četvrtoj se pokušali vratiti u utakmicu što se i vidjelo. Jednostavno Gorica ima puno veći roster i kada smo mi u ovakvim problemima onda se jako teško nečemu nadati”.…kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin.

Furnir sljedeći susret igra u Vukovaru (14.studenog) kada će kao domaćin ugostiti Sonik Puntamiku.