INTERVJU TJEDNA: Ozren Mišić

Jedan od igrača koji ove sezone ima velike zasluge u borbi Dubrave za prvo mjesto u A 2 ligi i mogućem povratku u prvoligaško društvo je svakako Ozren Mišić koji je na početku ove sezone došao iz Brod Svjetlosti.

U Dubravu sam došao na poziv Nikole Piacuna tadašnjeg trenera seniorske momčadi. Imao sam namjeru u Dubravi igrati dok mi ne iskrsne neki povoljni inozemni angažman, ali eto dogodilo se da ostajem cijelu sezonu. Imao sam dogovor s upravom kluba da u slučaju dobre ponude mogu napustiti klub… započeo je priču Mišić koji vjeruje da lavovi mogu ove sezone uhvatiti povratak u prvu ligu.. Pa svakako. Imamo spoj iskustva i mladosti. Prvi dio sezone smo bili u problemima dok se momčad uigrala, ali sada u nastavku igramo dosta dobro. Ova momčad ima kvalitetu da izbori Prvu ligu, iako bi nam dobro došlo još jedno pojačanje na vanjskim pozicijama. Ovaj klub zaslužuje biti prvoligaš i ja vjerujem da ćemo to i ostvariti.

Picture 2041

Ozren je dečko Maksimira, gdje je počeo svoj košarkaški put na koji ga je naveo otac koji se i sam bavio košarkom ali i.. pa to su sigurno OI u Barceloni kada smo osvojili srebrnu medalju. Prvi trener u Maksimiru mi je bio Radovan Šerbula, a nakon njega i Goran Jelić. 

U nastupima za Maksimir u mlađim kategorijama nezaboravni su susjedski derbiji s Dubravom..

Vodili smo velike borbe. Dubrava je imala odličnu generaciju s Bulajićem, Jelčićem, Kološom, ali smo mi nekako uvijek izlazili kao pobjednici u tim utakmicama. To su mi ujedno bile i najdraže utakmice.

Nakon uspjeha u pretkadetima i kadetima Maksimira došao je poziv u Cibonu…

Zvali su me prof. Slavko Trninić i Dražen Anzulović te me s 15 godina doveli u Cibonu. Oni imaju ponajveće zasluge za moj košarkaški razvoj. Tu sam naučio stvari koje su mi kasnije u karijeri puno pomogle. S Cibonom sam osvojio juniorski naslov u generaciji s Zoranom Planinićem.

Nakon odrađenog juniorskog staža u Ciboni uslijedili su nastupi u Prvoj ligi u dresu Hermes Analitice…

Igrali smo Ligu za prvaka, ali tada kao mladi igrač nisam imao kontinuitet nastupa, pa sam prešao u A 2 ligaša Kaptol gdje smo pod vodstvom trenera Stanišaka igrali kvalifikacije za Prvu ligu. U tim kvalifikacijama igrali smo s Dubrovnikom gdje me snimio Darko Kunce i pozvao da slijedeću sezonu provedem u Gospinom polju.

Odlične igre u dresu Dubrovnika i osvajanje prvog mjesta u prvom dijelu sezone nisu prošle nazapaženo..

Na poziv Zagreba potpisao sam trogodišnji ugovor i nastupao u NLB ligi. Imao sam niz dobrih utakmica u dresu Zagreba pa mi se otvorila mogućnost odlaska u inozemstvo. Tada sam otišao u grčki Makedonikos gdje sam osjetio jedno novo iskustvo igranja izvan domovine. Klub se pri kraju sezone financijski raspao i ispao u drugu ligu, a meni se ukazala mogućnost igranja u Iraklisu (II liga)

Za Makedonikos ga veže jedna od najboljih utakmica u karijeri..

To je susret protiv Paoka nakon kojeg sam izabran u petorku kola grčke lige.

Poslije Iraklisa stigao je poziv Joke Vrankovića u Široki Brijeg..

Sa Širokim osvajam Prvenstvo BiH, a nakon te sezone pripremam se s Maksimirom za novu sezonu.

Na pripremama s Maksimirom dogodila se ozljeda šake…

Nažalost ta ozljeda me bacila četiri mjeseca izvan košarke, pa sam kraj te sezone odradio u Maksimiru.

Prošlu sezonu Ozren je nastupao u dresu Brod Svjetlosti iz Slavonskog Broda.

Ozren Mišić1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Među svoje najnesretnije trenutke karijere sigurno spada neigranju na PE za juniore u Zadru..

Zbog problema s plućnom maramicom otpao sam deset dana prije tog prvenstva u Zadru, što mi je iskreno jako žao. Prošao sam kadetsku i juniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Ozren ove sezone s Dubravom korača prema kvalifikacija za Prvu ligu i vjerujemo da će upravo on kao jedan od najiskusnijih uz Franu Čolaka i Joška Garmu biti veliki oslonac lavova u završnici sezone.