INTERVJU TJEDNA: Stipe Čubrić…

Završnica je sezone u kojoj dubravaši traže povratak u prvoligaško društvo. U subotu će lavovi na gostovanje u Crikvenicu gdje ih samo pobjeda ostavlja u utrci za prva dva mjesta u kvalifikacijskoj ligi. Stoga je prigoda da vidimo razmišljanje kapetana Dubrave Stipe Čubrić koji ove sezone muku muči s ozljedama i povratkom u formu.

Na početku se Stipe osvrnuo na posljednji poraz dubravaša u Osijeku koji ih je udaljio od priželjkivanog prvog mjesta.

Osječani su odigrali bolju utakmicu od nas, iako ni njhova igra nije bila na zavidnom nivou. Igrali smo ispod svoje razine i igrali u ritmu kakav njima odgovara, a to je sporija igra što su oni na svoje iskustvo iskoristili. Morali smo igrati puno brže, jer on bi puno teže fizički to izdržali. Ali nažalost sada nam nema druge nego se okrenuti susretu u Crikvenici.

Upravo je Crikvenica zagorčala život Dubravi u kvalifikacijama neočekivanom pobjedom u Dubravi..

Sigurno da nas je taj poraz jako koštao. Možda bi već sada jednog nogom bili u Prvoj ligi. Ovako se sada realno borimo na drugo mjesto, iako još postoje šanse da budemo prvi. Ja vjerujem da ćemo u Crikvenici igrati onako kako znamo i možemo pa da pobjeda neće izostati.

Pod pritiskom s kojim se igra u finišu sezone nije se lako nositi.. pritisak je od početka sezone prisutan. Naš glavni cilj je povratak u Prvu ligu. Već smo se navikli na taj pritisak koji se osjetio u prvom dijelu sezone kada smo izgubili nekoliko utakmica, ali smo kasnije igrali sve bolje. Da nije bilo tog poraza od Crikvenice mislim da bi sezona već sada bila odlična. Vjerujem da ćemo ipak na kraju skupiti snagu i vratiti se pobjedama koji bi nas vratile u Prvu ligu.

Puno problema s ozljedama i hvatanjem priželjkivane forme obilježile su Stipinu sezonu..

Ja nisam zadovoljan svojom igrom u ovoj sezoni. Te ozljede su me malo izbacile iz forme, a nadovazala se i zadnja godina škole pa sam i tu malo stisnuo da upišem fakultet. Moja uloga u momčadi je da razigram momčad što sam dobro radio u nekoliko utakmica. Bitnu ulogu kod mene igra fizička sprema jer svoju visinu moram nadomjestiti brzinom i eksplozivnošću.

Prva godina kao kapetana..

Velika mi je čast biti kapatanom momčadi u kojoj ima nekoliko igrača s velikim iskustvom.

Stipe je bio članom juniorske reprezentacije Hrvatske, a ovo ljeto nalazi se na širem popisu U 20 reprezentacije…

Volio bih da budem među dvanaest igrača koji će igrati EP B divizije. Nažalost prošle godine su stariji dečki ispali iz A divizije, pa ove sezone moramo igrat B diviziju. Ja ću se potruditi maksimalno na pripremama i pokušati se nametnuti izborniku pa ćemo vidjeti hoće to biti dovoljno za novi nastup u reprezentaciji. San je svakog igrača igrati za reprezantaciju, pa tako i moj i ujedno prigoda da se napravi iskorak u karijeri.

Moramo se osvrnuti i na prošlogodišnju juniorsku momčad Dubrave koja je postala Prvakom Hrvatske, a iz koje su ove sezone samo Čubrić i Mislav Oršanić imali značajnu minutažu u seniorskoj momčadi.

To je bilo veliko iskustvo za moju generaciju. Nažalost dosta igrača je otišlo, prije svih Brzoja i Buovac koji su otišli u SAD. Prije njih i Domagoj Samac. To je njihova odluka. Ja sam imao ponude za odlazak u SAD, ali odlučio sam ostati i tu završiti školu, a ujedno i pomoći klubu da se vrati u Prvu ligu.

cubrić stipe 1

Stipe unatoč problemima kao najmlađi kapetan u bližoj klupskoj povijesti povest će dubravaše u finiš sezone u utakmice u kojima nema povratka i gdje samo pobjede ostavljaju nadu u prvoligaški život.,