INTERVJU TJEDNA: Željko Šakić

Dok smo gledali susrete dječaka Širokog i Dubrave u Širokom Brijegu društvo nam je pravio Željko Šakić (24), krilo HKK Široki WWin koji je do prije dvije sezone nosio dres Dubrave. Željko je s velikim zadovoljstvom nazočio susretu budućih košarkaša, ali i iskoristio prigodu da pozdravi sve ljude u Dubravi koji su mu ostali u lijepom sjećanju..

Tri sezone u Dubravi su mi jako puno košarkaški značile. U ljeto 2007.godine kada nisam prošao na probi u Splitu,  došao sam u Dubravu na probu kod trenera Tončija Mašine i ostao pune tri sezone. Igrali smo odlično, došli već u prvoj mojoj sezoni do Lige za prvaka, a ja sam evo kasnije nastavio svoj košarkaški put. Moram pohvaliti sve ljude u klubu, posebno doktora Bernarda Budimira kojima je stalo da se klub što prije vrati u Prvu ligu. Jako mi je žao kad je Dubrava napustila Prvu ligu, ali ja im svim srcem želim povratak već kroz ove kvalifikacije

Posebno u oči bode prva Šakićeva sezona u Dubravi…

Da igrali smo odličnu sezonu. I protiv Cibone, Splita i Zadra utakmice su bile na knap. Sjajna sezona, puno navijača koji su nas nosili.

Zeljko Sakic Dubrava

Željko je Nakon odlaska iz Dubrave u ljeto 2010.godine prešao u mostarski Zrinjski gdje je igrao punih šest mjeseci do prelaska u Široki..

Široki je odlično organiziran klub. Uzor je drugim klubovima u BIH, i veliko mi je zadovoljstvo igrati u ovom klubu. Ugovor me veže još jednu sezonu, a o eventualnom odlasku ili ostanku razgovarat ćemo po završetku sezone.

Odlična sezona u NLB ligi, kako Šakića, tako i Širokog otvara mnoge mogućnosti..

Pa je. Bilo je i još uvijek ima ponuda. Odigrali smo zaista odličnu sezonu u NLB ligi gdje smo uhvatili 15 pobjeda i napravili najbolji plasman u povijesti kluba što je velika stvar za klub i sami Grad. Nećemo se zadovoljiti, jer glavni cilj nam je osvajanje Prvenstva BiH što bi nam donijelo direktni plasman u NLB ligu i slijedeće sezone.

Uvjeti za rad u Širokom Brijegu nude velike mogućnosti za svakog igrača..

Uvjeti su fenomenalni. Od dvorane, teretane, logistike do financija. Ovdje veliki broj igrača napreduje i kasnije odlazi u još veće klubove. Trener Velić radi odličan posao i pravo zadovoljstvo mi je igrati u ovom klubu.

O svojim najboljim utakmicama ove sezone Željko neće puno kazati jer uvijek ističe kolektiv na prvom mjestu.

Mogu reći da sam odigrao jako puno dobrih i odličnih utakmica, ali to je zasluga cijele momčadi koja igra odlično gotovo cijele sezone.

Šakić pokriva poziciju četiri, iako mu ni pozicija broj tri nije strana..

Moja prava pozicija je četiri, a za poziciju tri moram još više raditi. Mislim da sam najkorisniji na četvorci i da tu mogu najviše dati mojoj momčadi.

Nakon odličnih igara u Dubravi, Zrinjskom i Širokom nekako se uvijek nameće pitanje Cibone…

Mislim da je san svakog igrača zaigrati u Ciboni, tako i moj. Bilo je ranije nekih mogućnosti, ali trenutno nije realna opcija. Ja kao rođeni zagrepčanin uvijek imam želju zaigrati u dresu Cibone.

Razgovor smo privodili kraju jer je Željka čekao zajednički ručak s momčadi uoči susreta s Igokeom u Ligi ”6” BiH…

Ovdje se zaista pazi na veliki broj malih stvari koje su bitne za rezultat momčadi, a to je najvažnija stvar u radu svakog kluba. Velika podrška su mi mama i cura koje me često posjete u Širokom Brijegu gdje su i ”moji korijeni”.

Za kraj Šakić je pozdravio sve navijače u Dubravi i nije zaboravio reći kako će se jednog dana vratiti u Dubravu koja ga je košarkaški uzdigla…