IZA KULISA BOŽIĆNOG OK KUPA….

Iza nas je deseto izdanje Božićnog Orlando Kids kupa za mlađe kadete na kojem je ovo godino nastupilo 15 klubova iz Hrvatske, BiH, Njemačke i Slovenije. Skoro 200 dječaka u dobi do 14 godina tri dana je pokazalo svoje košarkaško znanje, a prijateljstvo stečeno na turniru mnogima će ostati vječna uspomena.

Nakon 36 odigranih utakmica najviše zadovoljstva su imale momčadi iz Dalmacije koje su nakon dugo godina pokazale više na turniru od zagrebačkih momčadi koje ipak nisu imale sreće u četvrtfinalu gdje su u neizvjesnim utakmicama ostali bez završnice.

Škola košarke Zadar je pod vodstvom Alena Zdrilića na kraju zasluženo osvojila prvo mjesto i nakon 2004.godine trofej za pobjednika putuje u Dalmaciju (Zadar). Zadrani su imali i najboljeg igrača turnira u liku Đanija Šimca koji je imao veliku konkurenciju u splićaninu Ivanu Omrčenu ali je prvo mjesto zadrana na kraju presudilo.

Zadar prvi u Dubravi 2
snimio hrvoje jelavic

Božićni OK Kup posjetio je veliki broj trenera i poznatih osoba iz svijeta košarke, a nas posebno veseli dolazak Matana i Slavena Rimca koji je košarkašku karijeru upravo počeo u Dubravi. Tu je bio i glavni kordinator mlađih selekcija HKS – a Darko Kunce, kao i Boris Sinković koji već godinama prati ovaj turnir i sva događanja vezana uz naš klub.

Gosti turnira

Nema dvojbe da KK Dubrava radi sjajne turnire za mlađe dobne kategorije. Ovo je deseti i samim tim tradicionalni turnir na koji uvijek rado dođem. Moram istaći da ovi turniri mnogo znače djeci i trenerima, ali i košarci. I ove godine bilo je dobrih mladih igrača, a mi u mlađih kategorijama uvijek imamo odlične rezultate u reprezentaciji..ističe Sinković

Ovo je prilika da se zahvalimo i svim sponzorima i donatorima, posebno Orlando Kidsu kao i ZŠS koji je prepoznao kvalitet i važnost ovog turnira za promociju Grada Zagreba.

Moramo se zahvaliti i roditeljima dječaka iz Cibone, Zagreba i Cedevite koji su uz roditelje djačaka iz Dubrave organizirali smještaj djece momčadi koje su dolazile iz Dalmacije, Hercegovine i Njemačke.

Samo uz veliki entuzijazam i ljubav prema djeci i košarci moguće je organizirati ovakav vid turnira koji bi u budućnosti mogao prerasti okvire regionalnog turnira i izaći u još veći dioEurope. Za to će biti potrebne puno veće organizacijske mogućnosti, ali uz entuzijazam ljudi u Dubravi sve je moguće.