JUČER, DANAS, SUTRA…

Završetak sezone mora nas posjetiti na neke trenutke koji su obilježili proteklih 300 košarkaških dana Dubrave. Uz neuspjeh seniorske momčadi koja nije uspijela vratiti prvoligašku košarku u Dubravu, ona pozitivna strana pripada periodu od 9.svibnja do 20.lipnja kada je naš klub u samo 40 dana organizirao pravi košarkaški maraton. Počelo je s poluzavršnim i završnim turnirom PH za kadete, nastavilo se završnicom Dubrolige i prvenstva sportskih škola, a vruće lipanjske dane obilježilo je Otvoreno Prvenstvo Hrvatske do 12.godina na kojem je nastupilo 570 dječaka i djevojčica iz cijele Hrvatske, te otvoreni košarkaški kamp za najmlađe polaznike na vanjskim terenima ŠRC Grana Klaka.

Tu nismo naravno zaboravili kraj prošle godine i tradicionalni Božićni Kup na mlađe kadete na kojem je nastupilo rekordnih 18 klubova. S više ili manje rezultatskog uspjeha održana su ova velika košarkaška natjecanja, ali ostaje činjenica i rečenica izrečena od niza košarkaških trenera ‘’Pa zar ste samo Vi u mogućnosti organizirati ovako veliki broj natjecanja’’.

Dubrava organizator

Nažalost, ispada da je ostala samo Dubrava. Ona ista Dubrava koja već deset godina radi i organizira turnire za najbolje košarkaške klubove u Hrvatskoj, ali i šire. To je Dubrava koja je prošle godine s juniorskom reprezentacijom Hrvatske ispala u A 2 ligu. Ali Dubrava nije izgubila vjeru i nije izgubila nadu u košarku koja je već izgubljena kod mnogih. Kod onih kojima je košarka samo materijalna stvar i koji će teško živjeti košarku u vremenima koja dolaze, a to su vremena velikog entuzijazma i ljubavi prema sportu koji sve teže pronalazi put do djece.

Ovo je prilika i da se okrenemo medijima koji nemaju volje, ali ni želje pratiti najveća okupljanja mladih košarkaša i košarkašica. Kao da to nije i njihova budućnost. Zato smo mi Vaši promotori i Vaš pogled prema budućnosti…