KALELARGA U DUBRAVI: Josip Škara…

Poznata je već košarkaška ljubav zadrana i dubravaša, a mi Vam donosimo priču o još jednom zadraninu koji se početkom ove godine priključio lavovima. Josip Škara (19) je novi organizator igre Dubrave, a njegova odlična predstava u pobjedi protiv Bosca razlog je više da upoznamo dečka koji se priključio Petru Popoviću, Tončiju Jeraku i Miri Dundovu kao zadranima koji su nosili dres Dubrave.

Košarkom sam se počeo baviti u petom razredu osnovne škole. Krenuo sam trenirati u zadarskoj školi Prvi koš kod trenera Umberta Piasevolia i Borisa Valčića. Kasnije me trenirao i Učo Pulanić, a nakon prelaska u kadete Zadra trener mi je bio Rudolf Tičina. U izlaznoj juniorskoj godini sam prešao u Borik Puntamiku gdje me trenirao Marko Selin koji je najviše zaslužan za moj košarkaški razvoj, odnosno moju igru… počeo je razgovor Škara.

Josipa smo mogli upozanti prošle godine kada je kao ”zaštićeni” igrač nosio dres Poličnika koji je s Dubravom igrao kvalifikacije za A 1 ligu.

Dolazak u Zagreb je vezan željom za studiranjem..

Došao sam u Zagreb s željom da studiram Građevinski fakultet. Htio sam još na početku sezone doći u Dubravu, ali sam se odlučio za Zrinjevac zbog blizine smještaja.

Prvi dio sezone Škara je odradio u Zrinjevcu bez neke značajnije minutaže…

Nažalost nisam dobio prigodu kakvu sam očekivao dobiti, i došao je poziv Dubrave i mogu biti sretan što sam prešao kod trenera Ivana Lozanića. Sada i bliže stanujem, tako da mi je lakše dolaziti na treninge.

Nakon mjesec i pol dana među lavovima Škara ističe zadovoljstvo..

Momčad je mlada i vrlo dobra. Odlično su me dečki prihvatili i imam samo riječi hvale. Što se tiče utakmice protiv Bosca moja igra je produkt igre cijele momčadi i možemo biti zadovoljni što smo pobjedili. Trener mi je nakon dvadesetak dana treninga dao povjerenje i nadam se da sam ga opravdao. Do kraja sezone želimo zadržati drugo mjesto što neće biti lako jer nam za vratom pušu Zrinjevac i Maksimir.

Ovo je odlična prigoda da nam Josip usporedi razliku između južne i centralne skupine A 2 lige, jer je igrajući prošlu sezonu za Poličnik i ovu za Dubravu i Zrinjevac mogao uvidjeti razike.

Iskreno mi se čini da je južna A 2 liga jača jer ima više momčadi koje su izjednačene, a puno je iskusnijih igrača, za razliku od A 2 Centar gdje igra puno mladih igrača i mlađih klubova kao što je i Dubrava.

Josip ima želju i slijedeće sezone ostati među dubravašima…

Volio bi i slijedeće sezone ostati u Dubravi jer mislim da bi mogao pomoći klubu, a  i još više košarkaški napredovati. Nadam se da ću u nastavku sezone opravdati povjerenje trenera i kluba.

Toliko za početak o mladom zadraninu koji zasigurno ima još puno toga za reći prije svega u igračkom smislu što je navijačima u Dubravi ipak najvažnije.