Korak više…

Dubrava je šestu godinu zaredom bila domaćin otvorenog PH za dječake do 12.godina, a drugu godinu zaredom na istoku Zagreba su igrale i djevojčice. U četiri dana programa i dvije dvorane odigrane su 102 utakmice od kojih je 83 bilo uživo u vidu statistike. Taj iskorak da prvenstvo bude što kvalitetnije praćeno je korak više od svih dosadašnjih turnira.

Sjajna posjećenost našeg weba govori o praćenju prvenstva kroz koje je nastupilo više od 500 dječaka i djevojčica. Nažalost jedina zamjerka ide vremenu, odnosno velikoj vrućini i sparini koja je okovala Zagreb i sportsku dvoranu Dubrava tako da su dječaci i djevojčice imali dodatnog protivnika.

Prvenstvo je obilježio prvi dolazak Splita kojeg je predvodio MVP Žarko Parlov i  koji je uz velike napore organizatora ipak došao na prvenstvo i na kraju uvjerljivo uzeo naslov. Naime škola košarke Split u prijašnjim godinama nije ovo prvenstvo tretirala kao obvezujuće, ali se nadamo da će ih ovaj naslov potaknuti na redoviti dolazak kao što to čine mnoge škole košarke.

Split Dubrava GM

Lijepo je bilo vidjeti osam muških i tri ženske ekipe iz Dalmacije, ali tužno da Slavoniju predstavlja samo dva kluba u muškoj i jedan u ženskoj kategoriji.

Dubrava nije uspijela ući u samu završnicu iako su dječaci Damira Benete prije dvadesetak dana postali prvaci Zagreba. Vrlo slab nastup u četvrtfinalu protiv Cedevite izbacio ih je iz utrke za visok plasman. Cedevita je uz dosta muke došla u četvrtfinale, ali kada je bilo najvažnije slavili su protiv Dubrave i dosta sretno protiv Omiš Galeba koji je pak bio najveće osvježenje ovog prvenstva. Zagreb je bez ozlijeđenog prvog strijelca prvenstva Vladana Lazića ostao bez medalje, a poredak ostalih je više manje očekivan, uz činjenicu da treba pohvaliti drugu momčad Cedevite i pokuditi riječke sastave.

Naj petorka deÄŤki

Zanimljivo prvenstvo kod djevojčica. Naslov nosi ŠK Zadar čiji je dolazak na prvenstvo bio upitan do nekoliko dana prije, ali djevojčice Marije Sipine su kroz turnir ”rasle”  i na krilima najbolje igračice prvenstva Nike Jelenković uzele naslov. Vodice su kao i prošle godine došle do završnice, a Medveščak kao prošlogodišnji prvak uzeo je treće mjesto. Vrijedi izdvojiti i nastup naših Lavica koje je s punio emocija predvodila trenerica Marina Mikulić. Vrlo dobar nastup za njihovo prvo pojavljivanje na prvenstvu.

Naj petorka cure

Puno lijepih i dobrih stvari je viđeno na prvenstvu, a one lošije nećemo skrivati već o njima razmišljati kao što je odnos sponzora prema prvenstvu za koje nažalost nije bilo moguće dobiti bočicu vode za djecu…

Hvala svima koji su pomogli ovo prvenstvo i vjerujemo da i slijedeće godine možemo napraviti korak više…