kršo naslov

Kršić ”Dubrava je klub s najviše traga u mom srcu”….

Zadranin Damir Kršić u dva navrata bio je trener mlađih dobnih kategorija našeg kluba s kojima je osvojio tri medalje na prvenstvima Hrvatske. U velikom intervju za ksz-zagreb.hr prisjetio se uspješnog perioda u Dubravi

”Dva puta sam dolazio u Dubravu i to je definitivno klub koji je ostavio najviše traga u mom srcu i emocijama. Prvi angažman bio je da vodim kadete i juniore (85 – 89 godište) te sam na popisu imao 38 igrača. Bio je to pravi izazov, na jednom terminu organizirati sve te dečke a da ne pati intenzitet. Iz tog poduhvata proizašao je uspjeh kadetske selekcije 1987/88 godište koja je osvojila treće mjesto na PH. Bila je to prva medalja Dubrave u neovisnoj Hrvatskoj, a od te generacije igrača juniora i kadeta svakako treba izdvojiti Igora Marića, Ivana Gogića, Ivana Cvjetkovića, Stipu Čačića, Mislava i Božu Jukića, te naravno Karla Vragovića kojeg sam kao dvije godine mlađeg gurnuo u kadete ali da igra i da ima zapaženu ulogu u toj momčadi”

kršo dub

Bronca s kadetima Dubrave 2003.godine

Drugi povratak u Dubravu stigao je u jesen 2006.godine ”Na poziv gosp. Oršanića odlučio sam se prihvatiti vođenja pretkadetske momčadi (93/94 godište). Ekipa s kojom su ranije radili Mario Mikulčić i Mladen Cetinja bila je dobro utrenirana i praćena od strane kluba ali i roditelja, i bilo mi je pravi užitak raditi s tim momcima. U tri sezone koliko smo se „družili“ ostvarili smo i izvrsne rezultate (mlađe kadetski prvaci RH dvije sezone zaredom). Ostaje žal za trećom sezonom, gdje smo iz uloge favorita na final fouru, pukli i ostali bez medalje. Drago mi je da su dečki to kasnije, kao juniori, sa trenerom Nikolom Piacunom na klupi sve ispravili i osvojili juniorski naslov. Ta generacija Dubrave koju su predvodili S. Čubrić, M. Brzoja, M. Buovac, D. Samac, M. Oršanić, Bešlić i ostali najbolja klupska generacija o neovisnoj Hrvatskoj. Ti momci su morali dobiti veću priliku u seniorskoj ekipi i ostaviti većeg traga igrajući za seniore Dubrave. U sezoni gdje je generacija 1994. osvojila ml.kadetsko prvenstvo mi je jedna od najdražih jer je to ona priča kad nisi favorit. Mnogi nas nisu vidjeli na tronu pored D.Petrovića kojeg je predvodio Dario Šarić, Fenixa, Zadra, pa je time uspjeh slađi. S tom selekcijom bio sam i na iznimno jakom međunarodnom turniru u Moskvi, koji je bio veliko iskustvo tim igračima i meni. Ekipi smo pridodali i mlađe klupske igrače, 1996.god. Bešlić, Rebić i Šarić koji su također skupljali dragocjeno igračko iskustvo i to po posebnim pravilima da svaki igrač mora igrati minimalno deset minuta.”

kršo dub 1

Prvak Hrvatske s U14 selekcijom Dubrave 2007.godine

krš dub 2

Prvak Hrvatske s U14 selekcijom Dubrave 2008.godine