DSC 2916

Mandalinić i Marić pogodili u sridu…

Furnir je u posljednjoj utakmici 7.kola HT Premijer lige slavio u Sinju kod Alkara 78:68 i tako stigao do druge uzastopne pobjede, a domaćine i nakon ovog kola ostavio bez pobjede. Predvođeni sjajnim dvojcem Lovro Mandalinić (27p, trice 5/8) – Igor Marić (26p, trice 8/11) Lavovi su se nakon izjednačenog prvog dijela (42:42) uspijeli odvojiti u završnici treće četvrtine kada su serijom 8:0 nakon zakucavanja Kenana Karahodžića poveli 61:54. Sinjani su u završnici nakon trice Roka Gizdavčića stigli na minus 3 (71:68), ali je sjajni Marić ubacio svoju osmu tricu, a Karahodžić i Mandalinić u konačnici zabili bacanja za vrijednu pobjedu Furnira. Kod Alkara Arian Došen je ubacio 15, a Dominic Gilbert 13 poena.

”Možemo biti zadovoljni pobjedom iako smo imali dosta dijelova u utakmici gdje smo radili greške. Dobiti Alkar u Sinju je uvijek teško bez obzira na njihov roster i trenutnu situaciju. Nakon teškog početka uspijeli smo povezati dvije pobjede i želja nam je da se što oprije dignemo prema sredini tablice. Odlični su bili Mandalinić i Marić koji mogu igrati na ovom nivou, a nećemo zaboraviti niti ostale pogotovo Vidovića i Karahodžića koji su imali tri osobne pogreške relativno rano. Cijela momčad je zaslužna za ovu važnu pobjedu”..kazao je nakon susreta trener Furnira Jeronimo Šarin.
DSC 3163

statistika utakmice

”Čestitao bih Alkaru na fer i korektnoj utakmioci i navijačima i atmosferi koja se rijetko gdje u Hrvatskoj može doživjeti. Danas smo skupili glave i držali se dogovora iz svlačionice što nam je možda falilo u nekim prethodnim utakmicama. I nama je ova utakmica bila važna kao i Alkaru i možemo biti sretni što se s dva boda vraćamo iz Sinja”…kazao je Lovro Mandalinić koji je prošle sezone nosio dres Alkara.
DSC 2998

Furnir u idućem kolu u petak od 19.30 dočekuje Cibonu i nema sumnje da će dvorana u Dubravi biti lijepo ispunjena.