MOGLI SMO I MI SLAVITI…

Dubrava je nakon Karlovca izgubila drugu utakmicu u samoj završnici. Nakon 11 koševa prednosti u 27.minuti uslijedile su tri crne minute dubravaša kome su uz agresivnog domaćina kumovala ozljeda Joška Garme i četvrta osobna pogreška Hrvoja Puljka. Upravo to vidi kao razlog poraza trener Dubrave Ivan Lozanić.

Definitivno smo mogli pobjediti. Mi smo kontrolirali cijelu utakmicu, ali dogodio nam se splet nesretnih okolnosti u završnici treće četvrtine kada smo ušli u kontra ritam iz kojeg se nismo uspijeli izvući do kraja utakmice. Primili smo desetak koševa iz kontri i njihovih ulazaka pod koš uz faul gdje su se oni vratili u utakmicu i na kraju su u neizvjesnoj završnici slavili. Čestitam Hermesu na zasluženoj pobjedi.

Analitičari su i nakon osme utakmice ostali jedina neporažena momčad i glavni aspirant na prvo mjesto posebno nakon odlaska Hrvoja Puljka iz Dubrave u Đuro Đaković iz Slavonskog Broda.

Domaći strateg Davor Max Vučković ističe da cilj Hermesa uoči sezone nije bio prvo mjesto..

Mi smo željeli dati priliku mlađim igračima i u neku ruku ih spremati za slijedeću sezonu kada bi uz eventualnog sponzora krenuli u pokušaj ulaska u Prvu ligu. Što se tiče utakmice s Dubravom znali smo da nas čeka teška utakmica jer Dubrava ima dva iskusna igrača koja su prošla puno toga i puno su iskusniji od nas. Kako je utakmica išla kraju igrali smo bolju obranu i mislim da smo zasluženo pobjedili. Mi i uz sve pobjede nerazmišljamo o prvom mjestu jer sam već rekao da cilj nije bio ove sezone prvo mjesto jer smo uoči sezoni ostali bez nekoliko iskusnijih igrača.

Jedan od trojice bivših dubravaša je i Božo Jukić koji je napadačkim skokom zadavao puno problema lavovima i na kraju sudjelovao u ključnim koševima za novi pobjedu.

Teška utakmica kao što smo očekivali. Prvo poluvrijeme smo bili bolji u obrani, nego u napadu. U drugom poluvremenu smo igrali puno bolje i došli do pobjede. Svaku utakmicu igramo na pobjedu, a nastavku lige nas očekuje nekoliko teških gostovanja koja će nam puno toga kazati.

Dubrava je tako nakon osam utakmica ostala na šest pobjeda, ali ostala i bez prvog strijelca lige što će umnogome oslabiti napadački dio lavova u nastavku sezone.