OVO NAM JE VELIKA ŠKOLA…

Poraz na domaćem parketu od Crikvenice u 4.kolu kvalifikacija za A 1 ligu poništio je sve dobro što su dubravaši napravili u prva tri kola kvalifikacija. Nakon tri startne pobjede očekivala se pobjeda protiv Crikvenice koja bi lavove učvrstila na prvoj poziciji uoči drugog dijela lige.

Ali kao i nekoliko puta ove sezone (Šanac Karlovac, Hermes Analitica) dubravaši su neugodno iznenadili svoje navijače. Iako su imali 9 razlike sredinom treće četvrtine momčad Borisa Gnjidića nije našla rješenje na zonsku obranu gostiju, a tek 2 od 22 trice pogođene u drugih dvadeset minuta sve govori.

Pribojavali smo se ovog susreta, jer smo se nakon Osječana poprilično istrošili. Bila je ovo četvrta utakmica u deset dana, ali unatoč tome morali smo je dobiti. Mislim da smo s određenim podcjenjivanjem ušli u ovaj susret i to nam se obilo o glavu….počeo je svoje razmišljanje o susretu trener Dubrave.

Tokom susreta sticao se dojam da dubravaši samo čekaju kad će gosti posustati i prepustiti bodove

Tu vidim i dio svoje krivice. Neki igrači su uzeli velike ovlasti koje su možda imali u prethodnim susretima, ali ovoga puta to nije moglo proći. Izlazili smo iz okvira naše igre, a to je strpljiva Crikvenica kažnjavala. Oni su nam održali pravu malu školu košarke, i zbog toga sam najviše razočaran. Ovaj poraz nam je velika škola za dalje i ja ću u razgovoru s igračima to i apostrofirati.

BORO STAB 1

Sada predstoji pauza u deset dana do susreta u Čakovcu gdje lavovi nemaju pravo na poraz ukoliko žele ostati u borbi za prvo mjesto. Svjestan je toga i Gnjidić koji se prije svega nada oporavku igrača od ozljeda i kvalitetnoj pripremi za drugi dio lige.

Sudbina je i dalje u našim rukama. Sa sve četiri pobjede mi smo sigurno prvi, i tako ćemo igrati u drugom dijelu lige. Treba reći da smo mi prva četiri kola svaku utakmicu bili bez barem 1-2 igrača što nam puno znači. Ovaj period ćemo osvježiti momčad i krenuti u nastavak lige već pobjedom u Čakovcu.

Lavovi nastavljaju s pripremama za nastavak lige (14. travnja) kada odlaze u Čakovec na noge Međimurju koje je teško poraženo na gostovanju u Osijeku. Nakon Uskrsa (11.travnja) igra se 5.kolo u kojem je Dubrava slobodna, a Crikvenica će ugostiti Os.Sokol dok će Međimurje biti domaćin Poličniku.

POREDAK NAKON 4.kOLA:

  1. DUBRAVA  3/1
  2. OS.SOKOL   2/1
  3. CRIKVENICA  2/1
  4. MEĐIMURJE  1/2
  5. POLIČNIK   0/3