Osječani šokirali Cibose, Feniks lako s Dubravom…

U Dubravi je započela poluzavršnica PH za juniore, skupine B. U 1.kolu već na samom startu dogodilo se veliko iznenađenje. Osječki Sokol je nakon odlične igre u drugom poluvremenu slavio protiv Cibone 86:78, dok je u drugom susretu Feniks opravdao ulogu favorita protiv Dubrave i slavio 72:45.

Cibona je dosta dobro otvorila susret protiv Osječana i početkom druge četvrtine imala 12 koševa viška (30:18). Ipak do poluvremena  momčad Davora Dogana uspijeva uhvatiti rezultatski priključak (39:33). Sjajna zakucavanja Marka Arapovića i Lovre Mazalina obilježili su prvo poluvrijeme, dok su kod Osječkog sokola značajne role imali kapetan Juraj Kozić i Frano Križanac.

Već početkom nastavka silno motivirani osječani rade preokret i na kraju treće četvrtine imaju 6 koševa viška (63:57). I tada je malo tko vjerovao da mogu izdržati do kraja što su i uspijeli prije svega manjim brojem izgubljenih lopti od Cibone. Kozić je ubacio 31, a Križanac 23 kod osječana, dok Ciboni je pomoglo 26 koševa Marka Arapovića i 21 Lovre Mazalina.

Cibona je bila favorit u utakmici s dva odlična igrača. Mislim da su nas podcijenili u početku, a mi smo ušli snažno i nismo se predali, a kada smo napravili razliku u trećoj četvrtini nismo je ispustili. Nije nas poremetila ni ozljeda Katavića, napravio je veliki posao u tranziciji. Sutra igramo sa Splitom koji je isto težak protivnik, ali mi ćemo igrati srcem pa što bude…kazao je nakon susreta Juraj Kozić

Kozic bolja

CIBONA – OSJEČKO SOKOL   78:86

Cibona: Skokna 3, Mustapić, Obrvan, Kumanović, Kvesić, Čuže, Slavica 9, Španja 14, Zubac, Jurković 5, Mazalin 21, Arapović 26.
Osječki sokol: Škrinjarić 13, Katavić 6, Ostojić 7, Uljarević, Kozić 31, Jurilj, Križanac 23, Bašić 1, Matković, Ćosić 5, Horvat, Kovač.

Cibona osjecki

Dubrava nije uspijela parirati Feniksu koji je pokazao da s pravom računa na visok plasman. Lavovi su kakav takav priključak držali u prvom poluvremenu (25:35), ali u nastavku su braća Bruno (20) i Karlo (19, 11 sk) Žganec bili prevelika prepreka za momčad Ivana Lozanića. Kod Dubrave Domagoj Barac je ubacio 16 (trice 1/6, 7 sk), a Nikola Raguž 13 (7sk).

FENIKS – DUBRAVA   72:45

Feniks: Majcunić 7, Wieser 3, Kraljević 8, Blažić 4, Marcelić, Jukić 1, B.Žganec 20, Pevec, Mandić, Rudelić, Dojkić 10, K.Žganec 19.
Dubrava: Petrović, D.Barac 16,  M.Barac, Raguž 13, Pešut 2, Klišanin, Šimović 8, Šegota, Miter 2, Bjelanović Nimac 4, Kovač, Perić.

U četvrtak nas čekaju dvije zanimljive utakmice. Osječki sokol će nakon pobjede protiv Cibone pokušati skinuti skalp i Splitu (17), dok će u ZG derbiju igrati Cibona – Feniks (19).