fur 1

Pod imenom KK Furnir otvaramo novu sezonu…

Danas je u zgradi tvrtke Furnir održana prigodna press konferencija na kojoj je prezentirana daljnja suradnja našeg kluba i tvrtke Furnir. Tako će seniorska momčad koja nastupa u HT Premijer ligi nositi naziv KK Furnir, a prvi nastup pod novim imenom je u subotu, 19.rujna u Sinju na gostovanju kod Alkara.

Na konferenciji su govorili Željko Tokić, vlasnik Furnira, direktor Boris Gnjidić, trener Vladimir Krstić i kapetan Petar Perić.

”Tvrtka Furnir je osnovana 1928.godine. Kada bi počeo nabrajati sve naaše uspjehe to bi potrajalo, pa bi izdvojio one najvažnije. Mi smo najstariji hrvatski brend i sinonim za obradu i prodaju iverice, iverala, medijapana, ostale drvne galanterije kao i okova ili ukratko sve za namještaj po mjeri. Danas gotovo da nema kućanstva u Zagrebu da nema nešto s potpisom Furnira. Danas je Furnir moderno poduzeće koje zapošljava visoko obrazovane stručne kadrove i dok mi sada ovdje razgovaramo u našim pogonima odvijaju se složeni procesi pripreme namještaja po mjeri. Sve zasluge i svi uspjesi pripadaju svim generacijama zaposlenika Furnira i upravo su oni najzaslužniji što smo stvorili preduvjete da se danas ovdje okupimo i da možemo uz racionalna ulaganja i razvoj našeg poduzeća ulagati u sport u gradu Zagrebu. Za kraj svim poruka svim poduzetnicima ”Odvojite dio svojih dobiti za sport, obrazovanje i kulturu jer osim što je to moralna obaveza to je dobro za sve nas kao društvo u cjelini. Želim puno uspjeha KK Furnir u novoj sezoni HT Premijer lige i puno kvalitetnih igara i pozitivnih rezultata’‘…kazao je gospodin Tokić.
20200917 122648 e1600353156245

Trener Krstić se prvo zahvalio Furniru na potpori, a nakon toga i najavio otvaranje sezone u Sinju

”Prvo bih se zahvalio gospodinu Tokiću što je prepoznao naš klub kao partnera za suradnju. Mi smo zadovoljni potporom s obzirom na okolnosti koje nas prate. Jako smo uzbuđeni da se nakon šest mjeseci vraćamo službenim utakmicama. Zadovoljni smo s rosterom koji ima veliki broj mladih i potentnih igrača koji naporno rade i vjerujem da ćemo ove sezone biti bolji nego prošle. Ako nas zdravlje posluži i ostanemo u ovom sastavu kao trener vjerujem da možemo biti iznenađenje HT Premijer lige. Sezonu otvaramo u Sinju kod Alkara gdje znamo kako je teško dolje igrati. Nećemo dolje ići s bijelom zastavom  i bez obzira što neće biti puna dvorana to je uvijek težak teren jer znamo da je Alkar prošle sezone u novoj dvorani dobio između ostalih i Zadar. Oni su u svojoj dvorani uvijek u prednosti nad ekipama srednjeg ranga. Dobro smo trenirali iako nas je koronavirus zaustavio na dva tjedna, a Branković i Jerković su nam stigli ovaj tjedan. Liga je maraton i nije sprint. Ima 33 kola i vjerujem da ćemo iz kola u kolo biti bolji. Vratit će nam se i Vujić koji je ozlijeđen i sigurno bi trebali biti konkurentniji nego prošle sezone.”
f 3

Kapetansku traku KK Furnir nosi i dalje Petar Perić  ”Također bi se u ime suigrača zahvalio tvrtki Furnir koja je i ove sezone uz nas i što nas je prepoznala kao klub koji radom napreduje. Mislim da smo jako dobro radili uz tu nezgodnu stanku od dva tjedna, ali tih problema smo svi svjesni. Spremni ulazimo u sezonu i s pojačanjima koja smo dobili te uz odličan stručni rad vjerujem da već u Sinju možemo doći do prve pobjede. Isto tako nadamo se rezultatskom iskoraku ove sezone i boljem rezultatu nego prošle godine.”
f 4
20200917 121247

I direktor Boris Gnjidić se zahvalio Furniru na daljnoj potpori i najavio želju da već u 2.kolu u Dubravi kada Furnir ugošćuje Vrijednosnice Osijek bude prisutan dio gledatelja koji će susretu moći nazočiti uz provedbu svih epidemioloških mjera.

Cijeli video predstavljanja momčadi pogledajte ovdje