s 2

Poraz na startu finalne serije…

U prvoj utakmici finala doigravanja za HT Premijer ligu košarkaši Sonik Puntamike su kao domaćini u Zadru slavili protiv Dubrave 86:62 i poveli 1-0 u seriji na dvije dobivene utakmice. Zagrepčani će priliku za izjednačenje i ”majstoricu” u Zadru tražiti u srijedu kada će u SD Dubrava od 20 sati biti domaćini u drugoj utakmici.

Sve je za Dubravu izgledalo dobro do završnice prvog poluvremena. Lavovi su dobili prvu četvrtinu 14:10, a u 12.minuti vodili 18:12. Dvije trice Josipa Ceranje i jedna Tea Petanija, te poeni Eddija Jurjevića najavljuju preokret koji se i dogodio u vidu seriju 13:2 za prednost Sonika 25:20. Držali su Dubravaši do 18.minute rezultat pod kontrolom kada je bilo samo minus 4 (33:29), ali su tada domaćini napravili seriju 8:0 s kojom su zaključili prvo poluvrijeme ubacivši sedam trica u drugoj četvrtini za +12 (41:29).

s 1

Brzo su Zadrani u nastavku ubacili još četiri trice za 53:35 i otklonili bilo kakvu dvojbu. Raspoloženi Dino Palčić ubacio je tricu u 27.minuti za +26 (65:39).

Sonik Puntamika je ubacila 14 trica iz 30 pokušaja, a sastav Šime Kraljevića predvodio je Palčić s 21 poenom i 8 asista. Jure Perić je dodao 14, Jurjević 13, a Ceranja 12 poena. Kod Dubrave koja je imala 20 izgubljenih lopti i trice šutirala 3/19 bolji od ostalih Petar Perić i Stipe Čubrić koji su ubacili po 16 poena.

”Zaslužena pobjeda Sonik Puntamike i ja im na tome čestitam. Moja želja je da se oporavimo do srijede i u našoj punoj dvorani izborimo pobjedu i vratimo se u Zadar. Po meni nismo imali svježine jer smo imali jako tešku utakmicu s Dubrovnikom, dok je Sonik imao tjedan dana za pripremu. Ovo je prva utakmica u sezoni da nas je netko na ovaj način ”nakantao” ili pobjedio. Ja sam uvjeren da možemo izboriti ”majstoricu” i doći na Veliku subotu u Zadar”…kazao je trener Dubrave Darko Krunić.