jerko

Poraz u Zadru na kraju godine…

U 15.kolu HT Premijer lige košarkaši Furnira poraženi su na gostovanju u Zadru kod Sonik Puntamike 80:70. Nakon 17 dana od posljednje utakmice i četvrte odrađene izolacije uz samo nekoliko treninga i bez bolesnog trenera Vladimira Krstića doputovali su Dubravaši u Zadar. Rezultatski priključak su držali do sredine druge četvrtine ponajviše zahvaljujući Mihajlu Jerkoviću i Franu Vujiću, a nakon ubačenih trica Ivana Tvrtka Majića i Lukše Buljevića bilo je 32:32. Nakon minute odmora domaćeg stratega Hrvoja Vlašića domaćini su napravili seriju 12:0 koju je tricom započeo Teo Petani, a s devet uzastpnih poena nastavio Daniel Zovko. Na odmoru je bilo 49:39.

U nastavku je Sonik Puntamika u dva navrata imala 15 razlike (54:39, 67:52), a Furnir se uspijevao vraćati u susret, a maksimum je bio minus 6 (54:48) u 27.minuti.

Zovko s 18 poena (9sk) i Lovre Runjić (17p, 7 sk) predvodili su domaćine kod kojih još izdvajamo 14 poena Tomislava Cvitkovića. Kod Dubravaša najbolju utakmicu sezone odigrao je Jerković (19p, 6sk). Vujić je dodao 14 (4 as), a Buljević 11 poena. U oči bode podatak da su Lavovi imali 25 izgubljenih lopti (Pandurić 8, Perić 6), a debi je imao Makur Puou koji je ubacio 6 poena uz 7 skokova.

statistika utakmice

”Prvo poluvrijeme nismo bili na razini, no u nastavku smo odigrali dobru obranu i bili maksimalno agresivni, ali Sonik ima predobru kontrolu lopte za nas i lagano je priveli utakmicu kraju. Nadam se da ćemo u sljedećim utakmicama biti puno bolji”..kazao je nakon susreta Boris Gnjidić koji je zajedno s Mihailom Dumitrescuom vodio momčad s klupe.

U novu godimu Furnir će zakoračiti s dvije uzastopne domaće utakmice (Hermes Analitica, 6.siječnja) i Šibenka (9.siječnja).