zabok

Poraz u završnici u Zaboku…

U 11.kolu HT Premijer lige Furnir je poražen na gostovanju u Zaboku 84:75. Nakon iznenadnog odlaska kapetana Igora Marića, Dubravaši su hrabro parirali Zaboku i nakon +12 (30:18) u prvom poluvremenu sredinom treće četvrtine imali +10 (53:43). Tada su domaćini tricama Jure Gunjine i Srđana Brocića kreirali seriju 20:3 i poveli 63:56. Posljednji priključak Lavovi su imali na šest minuta prije kraja (68:66), a nakon prodora Brocića s dvije trice Gunjine i jednom Lukše Buljevića Zabok je otišao na nedostižnih 79:66.

Gunjina (trice 5/9) s 19 poena je predvodio Zabok. Zvonimir Ćutuk je dodao 13, a Brocić 12 uz 8 asista. Furnir je predvodio Lovro Mandalinić s 22 poena (17 u prvom poluvremenu). Mateo Vidović je dodao 14 (6as), a Kenan Karahodžić i Filip Krajina po 11.

”I pored suženog rostera koji imamo nakon odlaska Igora Marića došli smo u Zabok pokušati izvući maksimum. To je izgledalo dosta dobro i ja bih rekao svih 40 minuta. Zabok s igračima koji imaju više godina igranja košarke nego što neki moji igrači imaju godina je znao to iskoristiti. Iako smo većim dijelom utakmice vodili zaslužena pobjeda Zaboka. Njihova zona nam je bila problem, ali jednostavno kada smo imali Marića to smo lako rješavali, ali sada se uvukla neka nervoza. Uz sve to neki igrači zbog problema s bolesti nisu trenirali veći broj dana i to se mora osjetiti. Nakon svega mogu biti ponosan na igrače kako su odigrali”…kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin.

Sličnog je razmišljanja bio i Lovro Mandalinić ”Skraćena rotacija nas je danas koštala. Malo igrača puno minuta smo odigrali što je dovelo do pada koncentracije i nekih fizičkih kapaciteta. Nije bilo lako nadomjestiti Igora Marića koji je odličan igrač i u napadu i u obrani koji bi nas iskustvom smirio. Idemo se odmoriti nekoliko dana i onda nastaviti dalje raditi”.

Treba reći da je odlaskom Marića ulogu kapetana preuzeo 19-godišnji Ivan Nazor kao najmlađi kapetan kluba u povijesti. U svom debiju u ulogi kapetana ubacio je tri trice. Furnir idući susret u HT Premijer ligi igra 4.prosinca na gostovanju kod Adria Oil Škrljeva, a prije toga u srijedu 24.studenog kod drugoligaša Belišća u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića.