Manda 1

Pred kamerama u nedjelju stiže Šibenka…

Nakon tijesnog poraza u Osijeku košarkaši Furnira nemaju puno vremena za analizu dvoboja jer ih veću nedjelju od 17 sati u SD Dubrava očekuje treći domaći susret ove sezone protiv Šibenke koja ima jednu pobjedu uz četiri poraza. Dubravaši čekaju svoju prvu pobjedu i nadaju se da bi dobre igre iz prethodnih susreta mogli naplatiti u nastavku sezone. U Osijeku zbog ozljede nije bilo Jashira Hardnetta čiji je nastup i protiv Šibenke upitan pa trener Jeronimo Šarin ima suženu rotaciju

”U profesionalnom ritmu dvije utakmice tjedno bi igrači trebali izdržati kroz veći obujam rada i brže primanje informacija. Vjerujem da ćemo se brzo oporaviti od susreta u Osijeku i okrenuti se Šibenci. Mislim da igramo dobro, ali nažalost nije nas rezultat popratio. Protiv Šibenke moramo ići po prvu pobjedu iako su oni momčad koja je višestruko skupnja od naše. Nisu ušli u sezonu kako su zamišljali i sigurno će i oni imati imperativ rezultata. Kao Šibenčanin želim Šibenci sve najbolje osim kada igraju protiv nas. Moja želja je da u nedjelju samo jedan Šibenik dobije i to onaj protiv Hajduka u nogometu, a da mi stignemo do prve pobjede”..kazao je Šarin kojem će i ovaj susret pobuditi emocije prema klubu kojeg je digao iz pepela ”Sve stane u četiri riječi – moj grad-moj klub i tko zna što znače te četiri riječi mislim da mu je sve jasno”.
arin1

Lovro Mandalinić je s 22 poena bio najbolji pojedinac u minimalnom porazu u Osijeku i vjeruje da će i ta utakmica biti dobra pouka ”Nažalost iz svih ovih prethodnih pet utakmica izvlačimo pouke i nadamo se prvoj pobjedi. Poznavajući svaku momčad koju vodi trener Damir Milačić oni će biti maksimalno pripremljeni i motivirani da nas dobiju. Na nama je da se nametnemo i u utakmici sa suparnikom s kojim možemo igrati moramo damo svoj maksimum da bi stigli do pozitivnog rezutata. Nadamo se da će zaigrati i Hardnett i tako svojim minutama pomoći u rotaciji jer je teško igrati cijelu utakmicu. Pozivam i navijače da nas podrže u želji da okrenemo smjer ove sezone”.

Susret će izravno prenositi HRT 2.