cedevitajunior dubrava 2906

Prvo poluvrijeme odnijelo nadu iz Doma sportova…

U pretposljednjoj utakmici 2.kola HT Premijer lige Cedevita Junior je do druge pobjede stigla u gradskom dvoboju s Furnirom koji je dobila 107:93. Momčad Damira Mulaomerovića najveći dio posla napravila je u prvom poluvremenu kada je na krilima Gorana Filipovića ubacila 65 poena i imala 23 razlike (65:42). U drugo poluvrijeme bolje je ušao Furnir koji je treću četvrtinu dobio 26:17, a maksimum sastava Jeronima Šarina stigao je na sedam minuta prije kraja kada je Duje Rađa ubacio tricu za 90:81. Uzvratila je Cedevita Junior serijom 9:0 i rješila sve dvojbe u ovom susretu.

 “Mislim da smo večeras veći dio utakmice prikazali stvarno dobru igru. Lijepo igramo. Bilo je jedno 30 minuta dobre košarke. Bilo je i malih propadanja, što je normalno kad smo ušli u rotacije, ali smo cijelo vrijeme kontrolirali utakmicu. Mislim da smo prije svega u prvom poluvremenu jako dobro izgledali defanzivno i s trčanjem, po kojem je moja ekipa prepoznatljiva. Igramo jako dobro. Bilo je dosta atraktivnih poteza, tako da sam zadovoljan. Da nam je netko ponudio ovaj start na početku, mislim da bi ga svi objeručke prihvatili. Imamo sedam dana da se pripremimo za Zadar i to je to. Ja se nadam da ćemo imati tu što reći. Bit će teška utakmica. To je prvak Hrvatske. Mislim da ćemo se dosta spremiti. Najvjerojatnije će nam se vratiti i Bundović, tako da mislim da smo ok.”..kazao je nakon susreta trener CJ Damir Mulaomerović.
cedevitajunior dubrava 2914

 “Definitivno smo prvo poluvrijeme obrambeno bili katastrofa. Jednostavno igrači nisu bili na toj mentalnoj razini i puštalo je na sve strane. Drugo poluvrijeme smo mi malo digli obranu na bolji nivo, no veliko je pitanje je li to zbog toga što smo mi igrali bolju obranu ili su oni malo spustili ritam, s obzirom na razliku u prvom poluvremenu.”..kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin.

“Počeli smo loše. Znali smo da će Cedevita početi jako agresivno i da igraju veoma brzo. Nismo odigrali kao što smo se dogovorili prije utakmice. U drugom poluvremenu smo pokušali spustiti razliku, ali već je bila prevelika razlika. Ubuduće ćemo se pokušati održati što više u igri.”..kazao je Kenan Karahodžić, najbolji strijelac Furnira.

Filipović je utakmicu završio s 31 poenom i 10 asistencija. Rok Radović je ubacio 19, Sven Smajlagić 13 (6as), a Ivan Miličević 11. Kod Furnira Karahodžić je ubacio 19, Jashire Hardnett 18, Filip Krajina 14, a Lovro Mandalinić 13 poena.

Furnir u trećem kolu iduće nedjelje (19.00h) dočekuje Split.