REVIJA PRVAKA ISPUNILA SRCA DUBRAVAŠA…

Koliko su ljubitelji košarke u Dubravi poštuju svoje ljubimce koji su obilježili klupsku povijest pokazao je revijalni susret dva juniorska prvaka Hrvatske. Više od 200 gledatelja vidjelo je susret prvaka iz 1987. godine koje su s klupe vodili Srećko Medvedec i Damir Mikšić dok su s druge strane stajali pune 24 godine mlađi juniori koji su se naslovom okitili prije dvije godine, a koje je s klupe vodio Nikola Piacun.

JUniori 87

Uz gotovo kompletne momčadi susretu su nazočili i brojni košarkaški treneri koji su dio svoje karijere proveli u Dubravi. Rezultat nije bio u prvom planu, ali uz mnoštvo lijepih poteza u neizvjesnoj završnici slavili su ”veterani” s minimalnih 57:56.

JUniori 11

Nažalost početak susreta su obilježile ozljede organizatora igre i jednih i drugih. Prvo se ozlijedio Nino Lončar (Dubrava 87), a dvije minute nakon njega i Stipe Čubrić (Dubrava 2011). Vjerujemo da njihove ozljede neće biti ozbiljnije prirode.

Maloca Buovac

U susretu koji se igrao 4X8 minuta prvu četvrtinu su mlađi juniori riješili u svoju korist (17:6), ali puno bolji nastavak su imali ”veterani” koje je i publika nosila prema pobjedi. Ubacili su čak 6 trica, a bili su mirniji s linije slobodnih bacanja.

Malenica Oršanic

Spomenimo da su najefikasniji kod ”veterana” bili Mario Maloča (16), Zlatko Papić (14) i Darko Krunić (12), dok su ”juniore” predvodili Mislav Brzoja (15) i Matej Buovac (14).

Nazor Ljolje

”S nekima se  nisam vidio dvadeset godina. Ovo je bila jedna odlična zabava i evo u završnici smo odigrali malo ozbiljnije i slavili što je za nas super, a za ove mlade dečke baš i ne’‘….kazao je Mladen Erjavec koji je punih 12 godina nosio dres Dubrave (Benstona).

S druge strane Brzoja nije mogao biti zadovoljan ishodom..”Bilo je lijepo vidjeti se s svojim dečkima s kojima sam osvojio prvenstvo. Igrati protiv legendi i profesionalaca mi punom znači i nadam se revanšu slijedeće godine. Poremetila nas je ozljeda Čubrića za kojeg se nadam da će vratiti jači nego ikad, a samo se nesmije predati”.

Brzoja

DUBRAVA ’87 – DUBRAVA ’11    57:56  (17:6, 12:14, 11:19, 17: 15)

Dubrava 87: Papić 14, Krunić 12, Erjavec 4, Maloča 16, Malenica 4, Rudić, Lončar, Hrkalović, Zrinski 2, Mazarekić, Nazor, Korman, Gnjidić 5.
Dubrava ’11: Brzoja 15, Buovac 14, Čubrić 2, Oršanić 6, S.Bešlić 2, Mitrović 2, Ljolje 4, Babić 2, Semren, F.Bešlić 4, Mišić 2, Raguž.

Vrlo lijep sportski susret nastavljen je tradicionalnim druženjem uz roštilj..