Sljedeća sezona je prekretnica…

Koševi miruju nakon još jedne košarkaške sezone koja je i ove godine ponudila dosta uzbuđenja za ljubitelje košarke u Dubravi. Za razliku od prethodnih sezona ova posljednja se može upisati kao ”najmirnija” što se tiče seniorske momčadi koja je bez velikih ambicija ušla u sezonu s novim mladim trenerom Ivanom Lozanićem s čijim radom predsjednik Dubrave dr. Bernard Budimir može biti izuzetno zadovoljan…

”Možemo biti apsolutno zadovoljni rezultatom u A 2 ligi. Krenuli smo u sezonu s jednom novom momčadi, ali povratkom Joška Garme i dolaskom Hrvoja Puljka koji je bio pokretač odličnog rezultata u prvom dijelu sezone gdje smo praktički već tada osigurali ostanak i skinuli teret s leđa momčadi u nastavku sezone. Kasnije su se razigrali mlađi igrači Vodopija, Bešlić, Oršanić, Barac, Šimović, Raguž a nesmijemo zaboraviti ni Šaravanju, Marića i ostale koji su imali odlične role u sezoni. Mislim da je drugo mjesto bilo realnost s obzirom na to da je Hermes Analitica u važnim utakmicama pokazala da je stabilnija momčad od nas. Moram pohvaliti trenera Lozanića i njegov stručni stožer koji su vrlo kvalitetno odradili sezonu na zadovoljstvo Uprave kluba, a nadam se i naših navijača’‘ počeo je razgovor Budimir i bacio pogled prema novoj sezoni…koja bi trebala biti prekretnica u rezultatskom smislu. Mislim da bi slijedeće sezone s pravom mogli konkurirati za povratkom u A 1 ligu. Ovi mlađi igrači su sezonu iskusniji i u ciljana pojačanja vjerujem da smo sposobni osvojiti prvo mjesto i kroz kvalifikacije vratiti klub među prvoligaše.

budimir

Uz nastupe seniorske momčadi Dubrava je imala i veliki broj utakmica u  mlađim dobnim kategorijama gdje su sve tri selekcije (juniori, kadeti, mlađi kadeti) izborili PH i donijeli Dubravi sedmo mjesto u poretku Kupa Dražena Petrovića.

 ”U nastupima ostalih selekcija na PH možemo istaći zadovoljstvo izuzev kadeta gdje smo porazom od Kastva izgubili jedno mjesto manje regiji centar slijedeće sezone. I dječaci koji nisu ušli u polufinale nisu razočarali s obzirom da prvih pet, šest klubova dijele nijanse osim Splita koji je bio uvjerljivo najbolji. Juniori i mlađi kadeti su napravili jako dobar posao ove sezone, a zapravo taj deficit koji imamo s visinom u svim selekcijama nije lako nadomjestiti”

Budimir je naglasio sve bolji rad ženske ekipe na čelu s trenericama Marinom Mikulić i Katarinom Maločom te posebno naglasio veliki broj turnira koji je klub organizirao unutar šest mjeseci…

”Mislim da ovo što je naš klub organizirao unutar šest mjeseci, a tu prije svega mislim na Božićni Orlando Kids Kup za mlađe kadete, pa juniorska poluzavršnica PH, završnicu Dubrolige, te Otvoreno PH za dječake i djevojčice radi rijetko tko u Europi, a to nas čini posebnim i mislim da zbog toga moramo biti bolje praćeni od struktura vezanih za sport” završio je Budimir u iščekivanju dolaska svoje treće curice u obitelji.