dub son

Sonik u završnici do druge pobjede…

U derbiju 17.kola Prve muške lige Sonik Puntamika je u Zadru slavila protiv Dubrave 86:79 i tako napravila veliki korak prema prvom mjestu uoči doigravanja. Susret s dva poluvremena u kojem su u prvom dominirali Dubravaši koji su bez Stipe Čubrića (privatne obaveze) i Jure Reze (ozljeda) vodili 16 razlike (48:32), a na isteku druge četvrtine imali +14 (50:36). Lavovi su ubacili šest trica, a posebno raspoloženi su bili Ante Smolić i Petar Perić. Veliki pad u igri sastava Darka Krunića domaćini su iskoristili u trećoj četvrtini koju su otvorili serijom 24:3 za šest minuta igre. Ipak nešto bolja igra u završnici donijela je Dubravašima mini prednost na ulasku u posljednjih deset minuta.

Na ulasku u posljednjih pet minuta nakon poena Doriana Jeleneka bilo je 76:73 za Dubravu. Tada Sonik radi novu seriju 9:0 (trice Jošića i Palčića) za 82:76 što Dubrava nije uspijela dostići u samoj završnici.

Eddi Jurjević s 15 poena i 12 skokova predvodio je Sonik Puntamiku. Benjamin Bučaj i Marko Atelj su dodali po 14, a Teo Petani 13. Kod Dubrave Smolić je ubacio 21 poen uz 16 skokova. Perić je dodao 17, a Jelenek 15.

U slijedećem kolu u petak, 1.ožujka Dubrava će ugostiti Agrodalm.