BRzoja 8.mjesto

SP U19: Hrvatska tek osma…

Samu završnicu SP do 19 godina reprezentacija Hrvatske je odigrala ispod svojih mogućnosti te nakon poraza u četvrtfinalu od Srbije, uslijedili su porazi od Španjolske i Kine te prvenstvo završili na tek osmom mjestu.

Još jednom se pokazao stari ”mentalitet” naših selekcija koje nakon poraza u četvrtfinalu jednostavno u razigravanju od 5. – 8.mjesta nemaju ni motiva i snage turnir završiti s pobjedama. A prava je šteta da je Hrvatska nakon šest utakmica imala pet pobjeda i onda posljednja tri susreta doživjela poraze od čega se posljednji protiv Kine može opisati i kao mala ”blamaža”.

Puno je Hrvatska očekivala od susreta sa Srbijom koja je na kraju osvojila srebro te uz zlatni  SAD bila najveći konkurent našima u završnici. Srbija je slavila 73:66 i tako još jedanput našima zatvorila vrata borbe za medalje. Nije pomoglo ni 30 koševa Daria Šarića, jer naši jednostavno nisu imali rješenja za visoku linije Srba koje su predvodili Andrić (20) i Micić (15).

U razigravanju prvo smo poraženi od Španjolske 75:64, a nakon toga i od Kine 94:80. Šarić je turnir završio s 20 koševa u prosjeku, a dubravaš Mislav Brzoja je prosječno ubacivao 12.7 koševa. Ostaje žal za ozljednom Ivana Bendera, te nemogućnosti nastupa još nekih važnih igrača prije svih Maria Hezonje i Karla Žganeca.

Hrvatska je na prvenstvu nastupila u sastavu: Martin Junaković, Tomislav Gabrić, Josip Gulam, Jakov Mustapić, Lovro Demo, Dario Šarić, Mislav Brzoja, Dominik Mavra, Domagoj Bošnjak, Ivan Bender, Marin Marić, Valentin Jurković.