SUCI POKVARILI DERBI…

U derbiju 3.kola A 2 lige Centar Samobor je kao gost slavio u Dubravi 82:79. Nažalost moramo istaći da je sudačka trojka Goran Prodanović – Ninoslav Čop- Domagoj Marunica pokvarila ovaj derbi s nizom nevjerojatnih sudačkih propusta (krivo pokazivanje..) i sve to pred očima povjerenika lige, Tončija Anzulovića.

Posebno su ”iskazao” mladi sudac Domagoj Marunica, inače rođeni dubravaš koji se ni kriv ni dužan našao suditi ovaj susret, a njegove sudačke pogreške tokom susreta spadaju u sferu sudačkih početnika. Nevjerojatno zvuči činjenica da je kod prednosti Dubrave 79:78 na 13 sekundi do kraja kada su suci svirali loptu za Dubravu, dao tehničku klupi Dubrave zbog veselja. Usput rečeno Dubrava je u ovom susretu dobila četiri tehničke pogreške.

Toliko o sucima koji su izritirali obje momčadi, ali i publiku u Dubravi. Samobor je zasluženo pobjedio, iako su dubravaši vodili cijelim tijekom susreta, a gosti nakon početne prednosti 18:12 poveli tek u 38.minuti 73:72.

Već u prvom poluvremenu Ozren Mišić je dobio četiri osobne pogreške, a Stipe Čubrić zbog ozljede nije bio u pravom izdanju. Unatoč tome na krilima sjajnog Joška Garme i Mišića lavovi su serijom 8:0 poveli 10 razlike (30:20), a na odmor otišli s + 6 (45:39).

Odmah na početku drugom poluvremena Mišić dobiva tehničku zbog prigovora jer su suci svirali njemu petu osobnu, a bio je pet metara udaljen od mjesta događaja. Unatioč velikoj nervozi Dubrava je držala rezultatsku prednost, a nakon koševa Nikole Garme vodila 77:73 na 1,20 do kraja.

Tada Samobor pogađa na krilima sjajnog Hrvoja Gašparca za 77:76, a N.Garma zabija bacanja za 79:76. Sami finiš obilježio je mladi Domagoj Marunica, na čiju dušu, kao i njegovih kolega ide lakrdija vezana za ovaj susret koji je trajao više od dva sata.

Nakon susreta Dubrava je uložila žalbu na rezultat ovog susreta.

Spomenimo da je kod Dubrave najistaknutiji bio Joško Garma s 24 koša, a kod Samobora odlični dvojac Gašparac (25) i Zdravko Vučković (20).