h 1

U nedjelju nas +4 vodi u Premijer ligu…

U prvoj utakmici kvalifikacija za HT Premijer ligu Hermes Analitica je slavila protiv Dubrave 85:82 u utakmici s dva poluvremena u kojem je prvo pripalo domaćinima, a nastavak Dubravi koja može biti zadovoljna rezultatom uoči uzvrata u Dubravi.

Hermes Analitica koja je u prvom poluvremenu ubacila devet trica, a veliki posao pod obručem napravio je Antonio Vlaić za kojeg Dubravaši nisu imali rješenja. Prva četvrtina završila je 29:14, a na poluvremenu je bilo 55:33. U sastavu Darka Krunića u prvom dijelu tek je Petar Perić u početku uspijevao pronaći put do koša Analitičara.

Drugo poluvrijeme donijelo je puno bolju igru Dubrave koja treću četvrtinu otvara serijom 18:4 za smanjenje na 59:51. Odgovor Hermesa je uslijedio u vidu trica Fostera, Kordića i Prolete za povratak na +15 (68:53). Na isteku treće četvtine poslije trice Svobode bilo 71:57.

Sve je za domaćine bilo odlično do šest minuta prije kraja kada su imali 17 razlike (80:63), ali peta osobna pogreška Vlaića otvorila je Dubravašima puno prostora pod košem što je koristio Kristijan Šutalo koji je uz Filipa Šimovića, Stipu Čubrića i Petra Perića u završnici dovukao Dubravu do minus 3, a Lavovi su imali i napad za potpuni egal koji nije iskoristio Čubrić, a na drugoj strani Svoboda je promašio tricu pa je ostalo konačnih 85:82.

”Drugo poluvrijeme smo očigledno olako shvatili nakon odličnog prvog poluvremena. Krenuli smo loše u treću četvrtinu gdje sam već nakon jedne minute zvao time out što nas nije razbudilo i krenuli smo iz greške u grešku. Dubrava je podignula agresivnost i stigla nas, a na kraju je i pobjeda došla u pitanje. Razlika na kraju nije neka prednost i sada nam ostaje da se dobro pripremimo i vidimo gdje smo griješili i u Dubravi ponovimo igru iz prvog poluvremena”..kazao je trener Hermes Analitice Zvonimir Mravak, dok je puno zadovoljniji bio trener Dubrave Darko Krunić ”I ja i moji igrači smo prezadovoljni rezultatom s obzirom kakav je bio tijek utakmice. Na kraju minus 3, a bilo je i minus 24. Opet naglašavam kada se igra s jednom petorkom to može biti dvosjekli mač. Hermes je u prvom dijelu i trećoj četvrtini kaznio sve naše pogreške, međutim ta petorka teško može izdržati 40 minuta. Pozivam sve naše navijače da opet napune dvoranu u Dubravi u nedjelju jer su ovi igrači zaslužili da ih se podrži. Mi ćemo napraviti sve da uđemo u Premijer ligu, a ako ne uspijemo čestitat ćemo Hermes Analitici”.

h 2

Kod Hermesa Ivan Svoboda je ubacio 21, Tevin Foster 20, a Filip Kordić i Marko Proleta po 12, a Vlaić 11 koji je ostao bez poena u nastavku. Kod Dubrave koje je igrala bez ozlijeđenog Ante Smolića, Perić je ubacio 18, Šimović 17, a Čubrić 14 uz 7 asistencija.

Druga utakmica igra se u nedjelju u Dubravi (19.00)