arin 56

U petak stiže Alkar…

Pred košarkašima Furnira u petak, 21.siječnja je domaći susret 18.kola HT Premijer lige. U Dubravu (19.30) stiže Alkar iz Sinja kojeg su Dubravaši u prvom dijelu sezone svladali u Sinju uz sjajnu predstavu Igora Marića i Lovre Mandalinića. U odnosu na tu utakmicu došlo je do promjena u rosterima, a Sinjane od prošlog kola s klupe vodi Vladimir Krstić koji je prošle sezone vodio Furnir, a naslijedio ga je upravo Jeronimo Šarin.

Za razliku od Sinjana koji su igrali svoj domaći susret s Cedevitom Junior i doživjeli tijesan poraz košarkaši Furnira su propustili posljednji susret i gostovanje u Šibeniku zbog koronavirusa u sastavu Šibenčana pa su tako ”žuto-crni” ostali bez utakmice gotovo dva tjedna

”Bili smo u jednom dobrom ritmu treninga i utakmica i definitivno da nas je neodigrana utakmica u Šibeniku malo izbacila iz natjecateljskog ritma. Ono što je najbitnije je da su svi igrači zdravi dva dana prije utakmice s Alkarom i vjerujemo da će tako i ostati. Dobro smo trenirali ovih deset dana i uz jednu pozitivnu atmosferu nakon pobjede protiv Vrijednosnica Osijek dočekujemo ovu utakmicu s željom da upišemo još jednu domaću pobjedu.”..kaže Šarin najavljujući dolazak Alkara koji ima pobjedu manje u odnosu na Furnir

”Njihova posljednja utakmica s Cedevitom Junior u Sinju je bila prava premijerligaška utakmica i da je pobjeda otišla na stranu Alkara isto bi bilo potpuno zasluženo. Na njihovu žalost nisu imali sreće iako su odigrali jednu šuterski odličnu utakmicu gdje su zabili 14 trica. Očigledno da im je novi trener Vladimir Krstić donijeo potrebno samopouzdanje. Oni imaju svoje prednosti, mi imamo svoje. Na nama je da iskoristimo naše prednosti, a njih zaustavimo tamo gdje su najopasniji, a tu prije svega mislim na Gilberta i McGlynna. I ova utakmica vrijedi dva boda i svaki profesionalni sportaš mora osjećati pritisak pred svaku utakmicu. Ima još puno utakmica da kraja i sigurno da ova nije presudna utakmica. Nama je svaka najvažnija, a ova protiv Alkara je prva u nizu gdje želimo pobijediti”.

Pobjedi se nada i krilni centar Furnira Duje Rađa ‘Iako nismo igrali utakmicu u Šibeniku mislim da smo napravili korak naprijed u treninzima gdje smo dosta radili na podizanju fizičke spreme. Vjerujem da ćemo biti bolji nego u utakmicama koje smo igrali prošle godine. Iako smo Alkar pobjedili u Sinju to nam neće ništa značiti u ovoj utakmici jer oni imaju novog trenera i nove igrače, a i mi imamo promjene u rosteru u odnosu na tu utakmicu. Znamo koliko nam znači eventualna nova pobjeda protiv Alkara i spremni ulazimo u ovu utakmicu gdje idemo po nova dva boda”.
Rađa 1