pero 2

Za kraj godine gostovanje u Zadru…

Košarkaši Furnira će ovu brzo zaboravljenu 2020.godinu zaključiti gostovanjem kod Sonik Puntamike u Zadru (srijeda, 18.00). To će Lavovima biti tek drugi susret u posljednjih mjesec dana jer su prije utakmice s Alkarom (13.prosinca) bili u trećoj izolaciji, a četvrta je uslijedila dva dana nakon tog susreta

”Sve te izolacije izbacile su nas iz natjecateljskog ritma što se moglo vidjeti i u utakmici protiv Alkara. Sada smo se opet vratili treninzima i pokušavamo se što bolje pripremiti za nastavak sezone. U prilog nam nije išla ni činjenica da smo ostali bez tri igrača, ali evo dobra vijest je da nam se pridružio Makur Puou za kojeg vjerujemo da će biti pravo pojačanje pod obručima. Tek ćemo u Zadru moći ocijeniti koliko smo se uspijeli vratiti u ritam, iako znamo da nas čeka težak suparnik”..kaže kapetan Petar Perić.

Sonik Puntamika sjajno igra ove polusezone. U Jazinama je u HT Premijer ligi bodove osvojila tek Gorica, a zube su između ostalih polomili Zadar i Split. Zadrani su na startu sezone slavili i u Dubravi ”Ekipa koja je odlično utrenirana i koja je posebno na domaćem parketu favorit. Sada im je stigao i Ante Gospić. Mi nemamo veliki pritisak jer znamo da nam u siječnju dolaze utakmice u kojima kreiramo svoj poredak. Idemo dolje dati maksimum u ovom trenutku i pokušati izvući što bolji rezultat. Naravno da bi nam pobjeda na kraju godine jako puno značila u psihološkom smislu.”

Ovaj susret je svojesvrsni uvod u maraton koji očekuje Furnir poslije Nove godine kada bi od 6.- 30.siječnja trebali odigrati sedam utakmica ” To su utakmice u kojima možemo tražiti bodove jer su to klubovi koje smo dobili i u prvom dijelu.”

Puno toga će biti novoga u igri Dubravaša jer se odlaskom najboljeg strijelca Mislava Brzoje, te Mateja Buovca otvaraju neke nove opcije ”Sigurno da će se neke stvari promjeniti jer će igrači koji su imali manju minutažu sada sigurno imati veću, kao što će neki koji nisu igrali sada vjerojatno dobiti priliku. Dečki su toga svjesni i pokazuju na treninzima da mogu iskoristiti ukazano povjerenje. Vrijeme će pokazati koliko smo dobro svi zajedno odradili posao koji su ti igrači imali u dosadašnjem dijelu sezone”.