zab fur

Zabok u završnici do pobjede…

U zaostaloj utakmici 8.kola HT Premijer lige Zabok je na svom parketu slavio protiv Furnira 92:82. Zanimljiv susret rezultatskih obrata pripao je domaćinima koji su nakon prednosti Dubravaša 74:67 početkom posljednje četvrtine napravili seriju 10:0 koju je započeo Mladen Primorac koji je i u završnici ubacio važnu tricu za 84:79.

Furnir je dobio prvu četvrtinu 19:16, Zabok vodio na poluvremenu 45:40. Najbolji period igre Dubravaša bio je u trećoj četvrtini kada su serijom 12:0 poveli 54:48. Uz dvije trice Mateja Buovca, te po jednu Lukše Buljevića i Mislava Brzoje i poena Danka Brankovića u posljednjih deset minuta ušli smo sa 7 koševa viška (72:65).

“Čestitam Zaboku na zasluženoj pobjedi. Utakmica je bila do kraja neizvjesna, detalji su otišli na stranu Zaboka. Po meni su ključni bili dva napadačka skoka Primorca i ona trica. Krajnji rezultat nije realan, mi smo morali raditi faulove, a oni su s linije slobodnih bacanja povećavali prednost. Nemam što zamjeriti svojim momcima, uz ovakav pristup bit će i pobjeda.”..kazao je nakon susreta trener Vladimir Krstić.

statistika utakmice

Primorac je s 19 poena i 9 skokova predvodio Zabok. Luka Tomas je dodao 14, Petar Marić i Andro Anzulović 13, a Patrik Jambrović 12. Kod Furnira Luka Pandurić je ubacio 19, Branković 14, a Brzoja (9 as) i Ante Smolić (6 sk) po 13.

Prvi krug Furnir će zaključiti u nedjelju, 22.studenog kada će od 17 sati ugostiti Goricu. Susret će izravno prenositi HTV 2.