Zadar u nastavku slomio Dubravaše…

U 4.kolu HT Premijer lige Zadar je na svm parketu slavio protiv Furnira 68:53. Dobro su Dubravaši igrali do završnice prvog dijela kada je bilo 26:26. Ipak serijom 7:0 domaćini na odmor odlaze s prednošću 33:26. Skroman šut za tricu nije davao previše nade Furniru koji je ipak u 27.minuti nakon koša Lovre Mandalinića bio u rezultatskom priključku (42:37). Do kraja treće četvrtine najbolji igrač susreta Aleksandar Bursać odvodi domaćine na 11 razlike (50:39) što Furnir do kraja susreta nije uspio ozbiljnije ugroziti.

Bursać je predvodio Zadar s 20 poena. Kod Furnira Filip Bjelanović je ubacio 12, Lovro Mandalinić 11, a Igor Marić i Kenan Karahodžić po 9.

statistika utakmice

 “Zaslužena pobjeda Zadra, ali kad imaš 19 izgubljenih lopti i još nekoliko grešaka onda teško možeš očekivati nešto više. Šuterska ekipa, kao što smo mi, koja ima šut za tri poena 9/35 teško je onda pobijediti Zadar. Nama su prva četiri kola bila izuzetno teška tako da nama od sljedećeg kola počinje liga.”..izjavio je nakon susreta trener Jeronimo Šarin

Foto KK Zadar/Zvonko KUCELIN

 

Furnir u četvrtak gostuje kod Vrijednosnica Osijek, a iduće nedjelje u Dubravu dolazi Šibenka.

 

You must be logged in to post a comment Login