Z 1

Zadrani u nastavku do bodova iz Dubrave…

U 9.kolu HT Premijer lige Zadar je u Dubravi slavio protiv Furnira 82:67. Samo četiri dana nakon izlaska iz druge samoizolacije košarkaši Furnira su odigrali zapaženu utakmicu protiv favoriziranih Zadrana čija je kvaliteta ipak došla do izražaja u drugom poluvremenu. Prvih šest poena za Dubravaše ubacio je Danko Branković, a nakon trice Mihajla Jerkovića u četvrtoj minuti Furnir je poveo 9:6. Bila je to posljednja prednost sastava Vladimira Krstića. Zadrani su serijom 10:0 okrenuli rezultat na svoju stranu, a unatoč stalnoj prednosti gostiju Furnir je rezultatski priključak držao cijelo prvo poluvrijeme (35:38). U prilog Furniru išla je činjenica da je Zadar u prvih dvadeset minuta trice šutirao 1/16, a raspoložen je bio Branković koji je za 14 minuta ubacio 14 poena.
Z 28

Na početku drugog poluvremena nakon trice Mislava Brzoje za 38:40 uslijedila je serija Zadra 9:0 uz trice Duje Brale i Dominika Mavre. Nezaustavljiv za Lavove je bio Chinanu Onuaku koji je dominirao u napadu, a utakmicu završio s 24 poena (šut 9/14) uz 11 skokova. Odličnu rolu imao je i mladi Brala koju je ubacio 15 poena uz 9 skokova. Zadar je na isteku treće četvrtine imao 14 razlike (66:52), a posljednja četvrtina nije ponudila veća uzbuđenja.
Z 25

Uz zapaženog Brankovića sjajno se predstavio mladi Lukša Buljević koji je ubacio 14 poena (šut 6/7). Ante Smolić je dodao 10 poena, a Luka Pandurić imao 8 asistencija. Zadar je imao 20 napadačkih skokova koji su uz skroman šut za tricu 3/29 ipak bili dostatni na pobjedu.

”Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. Ja sam zadovoljan kako smo mi odigrali ovu utakmicu nakon pauze. Nismo imali utakmicu 17 dana i nismo trenirali 10 dana što se osjetilo u drugom poluvremenu. Iako je Zadar loše šutirao trice mislim da je presudio njihov napadački skok jer su imali 20 skokova u napadu i to je na kraju dovelo do ove razlike ‘‘..kazao je Krstić nakon susreta.

statistika utakmice

Z 8

Sljedeći ispit Dubravaši imaju u srijedu kada od 18 sati gostuju kod Cibone, a novi domaći susret na rasporedu je u subotu, 14.studenog kada u Dubravu stiže Split.