ŽELIO BIH POVEZATI ŠKOLU I KOŠARKU…

Najbolji igrač Dubrave u posljednjem porazu od Hermes Analitice je bio Filip Šimović (18), dečko iz Trnovčice s juniorskim stažom koji je cijelu svoju košarkašku karijeru proveo u Dubravi, a prve košarkaške korake je napravio u Osnovnoj školi Antuna Branka Šimića..

IMG 0045

Sa sedam godina krenuo sam u školu košarke kod trenera Maria Mikulčića, koji me kasnije i trenirao u selekciji. Uz njega treneri su mi bili Josip Bulajić, Ivan Lozanić, Damir Kršić i Nikola Piacun…započeo je razgovor popularni ”Šime” čiji se otac također bavio košarkom, a jedan dio karijere je proveo i u Ciboni..

Pa tata me dosta savjetuje kada pričamo. Nastoji mi ukazati na pogreške koje radim, posebno u obrani i kod šuta. U svakom slučaju daje mi podršku..

Filip se kroz svoje igračke dane može pohvaliti trećim mjestom na mlađe kadetskom prvenstvu 2009.godine, kao i četvrtim mjestom na kadetskom prvenstvu prije dvije godine. I ove godine njegova generacija 95/96 kao juniorska momčad izborila je nastup na PH…

Prije početka lige cilj je bio odlazak na PH što smo i ostavrili. Iako imamo dosta tanku klupu jer je dosta igrača napustilo momčad u posljednje dvije godine mislim da možemo igrati protiv svakoga što smo pokazali i u zagrebačkoj ligi. Sigurno se nećemo predati i želimo pokušati izboriti final four. Uz mene tu su Domagoj Barac, Nikola Raguž i Mate Pešut, a s njima treniram već deset godina.

Seniorske minute većeg značaja je počeo dobivati nakon odlaska Hrvoja Puljka gdje je našao svoje mjesto na krilnoj poziciji, a nisu nezapaženo ostale njegove utakmice protiv Zrinjevca na gostovanju i Rudeša na domaćem parketu uz najbolji učinak protiv Analitičara u posljednjem susretu..

Pa otvorila mi se mogućnost da nakon odlaska Puljka trener Lozanić mi ukaže priliku na poziciji krila i mogu reći da sam bio sve zadovoljniji iz utakmice u utakmicu. Velika je stvar zaigrati za seniorsku momčad i nadam se da sam opravdao očekivanja trenera. Željeli bi do kraja dobiti ove dvije utakmice i završiti ligu na drugom mjestu.

Sve je izvjesnije da dubravaši slijedeće sezone u svojim redovima neće imati Šimovića koji karijeru želi nastaviti u SAD. Filip je trenutno polaznik trećeg razreda III. gimnazije i slijedeće godine svoje školovanje i igračku karijeru želi nastaviti preko ”bare”

Ukoliko se uspije sve realizirati želio bih otići u Ameriku i nastaviti školovanje uz košarkaški razvoj. Mislim da je tamo puno lakše povezati školu i sport, nego kod nas gdje nema razumijevanja jedno za drugo. Nadam se košarkaškom napretku i mojim snovima da jednog dana zaigram u Euroligi. U kontaktu sam s našim bivšim igračima koji su otišli na college i svjestan sam svih problema koji me tamo mogu očekivati.

Još samo nekoliko utakmica Šimovića u dresu Dubrave i odlazak još jednog nadarenog igrača iz našeg ”bazena” što će se svakako biti hendikep u slijedećoj sezoni.