ŽELJA NAM JE OSTATI U VRHU…

Dubrava je pobjedom protiv Samobora završila prvi dio sezone na drugom mjestu što je odličan razultat s obzirom na brojne odlaske igrača koji su nosili igru lavova prošle sezone. Sedam pobjeda u deset susreta otvara dubravašima mogućnosti da u nastavku sezone trener Ivan Lozanić isprofilira momčad za slijedeću sezonu. Teško je vjerovati da će Hermes Analitica koja je prvi dio prošla bez poraza ispustiti veliku prednost u drugom dijelu, a samom tim osvojiti prvo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Prvu ligu.

Ja očekujem da ćemo ostati u vrhu tablice. Mladi smo i dobro treniramo, a imamo dobru atmosferu unutar momčadi, tako da neočekujem nista slabiji rezultat nego što trenutno imamo..ističe kapetan Dubrave Dario Gazić nakon susreta sa Samoborom.

U susretu sa Samoborom Dubrava je prvi puta ove sezone praktički nastupila bez najiskusnijih igrača. Odlaskom Hrvoja Puljka i ozljedom Joška Garme koji je samo nekoliko minuta proveo na parketu sav teret pao je na leđa najstarijih Gazića i Ivana Šaravanje koji su uz pomoć Oršanića i Vodopije najzaslužniji za pobjedu.

Bila nam je teška ova utakmica s obzirom da smo imali dva poraza u nizu. Htjeli smo pobjedom otići na mini odmor, a ujedno i dokazati samo sebi da možemo igrati i kada izostane učinak iskusnijih igrača. Dobro smo ušli u utakmicu i na kraju zasluženo dobili.

Gazić se osvrnuo i na sedam pobjeda u prvom dijelu lige..

Pa nismo očekivali sedam pobjeda uoči sezone, jer jednostavno nismo znali kako će izgledati momčad. Dolaskom Puljka dobili smo vrsnog šutera koji nam je puno pomogao, a sada njegovim odlaskom mi mlađi ćemo morati igrati puno bolje. Vidjet ćemo s kakvim rosterom ulazimo u nastavak sezone, ali bez obzira na sve vjerujem da mođžemo ostati u vrhu tablice..zaključio je kapetan dubravaša.

Vratimo se malo i Samoboru koju je tradicionalno neugodan suparnik dubravaša i koji se ni ovoga puta nije predao unatoč minusu od 13 koševa, te je uspio u 34.minuti doći na minus jedan.

Imali smo priliku okrenuti utakmicu, ali tu priliku nismo ni zaslužili s obzirom kako smo igrali cijelu utakmicu. Ta prilika je bila više plod opuštanja igrača Dubrave, a mi smo kod te prilike izgubili dvije lopte i Dubrava je na kraju zasluženo slavila. Što se tiče Samobora ja bi ovaj prvi dio sezone podijelio u dva dijela. U prvih pet- šest kola smo igrali zanimljivu košarku punu trke i agresivnosti, a drugi dio smo doživjeli drastičan pad koji je posljedica neredovitog treniranja. Sada nas čeka težak rad da se vratimo u gornji dio tablice…kazao je nakon susreta trener gostiju Milan Ličina.