D 2

Cibona slavila u Dubravi…

U 8.kolu HT Premijer lige Cibona je slavila u Dubravi kod Furnira 100:75.  Vukovi su opravdali ulogu favorita protiv Dubravaša koji su nakon dvije uzastopne pobjede u sjajnom ozračju pred više od 600 gledatelja dočekali Cibonu koja je od starta susreta vodila, a Furnir se nije predavao i unatoč skraćenoj rotaciji nakon izostanka Filipa Krajine rezultatski je parirao do sredine druge četvrtine (28:33), a Cibona je na odmor otišla s +11 (47:36). Posljednji nalet Furnira je stigao nakon dvije trice Lovre Mandalinića za zaostatak (52:61) sredinom treće četvrtine kada Cibona preko Amara Gegića i Kreše Radovčića radi seriju 9:0. U završnici su priliku kod domaćina dobili mladi igrači, a posebno se izdvojio junior Luka Kumanović.
D 6

Danko Branković je predvodio Cibonu sa 18 poena. Antonio Vranković je dodao 13, a  Jose Vildoza i Mateo Drežnjak po 11. Kod Furnira Mandalinić je ubacio 17, Igor Marić 13, Filip Bjelanović 12, a Kenan Karahodžić i Mateo Vidović po 11.
D 11 scaled

”Ja sam zaista očekivao dobar Furnir jer znam kako su odigrali posljednje dvije utakmice, a prije toga i dobar otpor Splitu i nekim drugim klubovima. Mi smo bili u maloj seriji poraza, a Furnir u dobrom raspoloženju i mislim da smo pristupili maksimalno ozbiljno utakmici s koncentracijom. Na kraju je na vidjelo izašao naš individualni kvalitet koji imamo za zasluženu pobjedu. Čestitam momcima iz Dubrave na dvije pobjede u nizu i dobroj igri u većem dijelu utakmice. Atmosfera u dvorani je bila odlična i ja se nadam da će u svim dvoranama u Hrvatskoj biti ovako i stvarno smo uživali da igramo pred ovom publikom”…kazao je trener Cibone Vladimir Jovanović.
D 4

”Cibona je ušla u utakmicu maksimalno ozbiljno s vidljivom energijom. Nakon nekih poraza su morali reagirati i to se vidjelo na terenu gdje je razlika u kvaliteti bila očigledna. Praktički njihov 11 i 12 igrač bi imao mjesto u našoj petorci. Ono što nas može veseliti je tih 25 minuta u kojima smo držali rezultatsku ravnotežu, ali bez ozlijeđenog Krajine i poluozlijeđenog Karahodžića nismo imali odgovor na njihove visoke igrače koji su imali veliki broj skokova u napadu. Iz ove utakmice možemo izvući dobrih stvari i moram se zahvaliti publici koja je večeras ispunila dvoranu. Vjerujem da će ih naša igra primorati da u sljedećim domaćim utakmicama budu naš šesti igrač”…dodao je trener Furnira Jeronimo Šarin.

Furnir u idućem kolu (6.studenog) gostuje u Velikoj Gorici.