Košarkaši Dubrave ulaze u svoju dvadeset i drugu sezonu u najkvalitetnijem rangu naše košarke što ih uz Cibonu, Zadar i Split svrstava u klubove Premijer lige s najvećim brojem odigranih utakmica u elitnom razredu naše košarke.

Treću uzastopnu sezonu s klupe će Lavove povesti Šibenčanin Jeronimo Šarin koji iz sezone u sezonu s upravom kluba podiže rezultatsku i organizacijsku ljestvicu kluba koji u novu sezonu ulazi s četiri nova igrača Wayne Arnold, Stellan Rajaofera, Toni Ročak i Andrej Matić. Oni će uz starosjedioce kapetana Matea Vidovića, Kenana Karahodžića, Filipa Paponju, Mihaela Kosa, Daria Kuzmanovića, Filipa Kalajžića te najmlađe Ivana Jurića i Niku Rimca činiti roster na početku sezone.

Dubrava je kroz pripremni period odigrala sedam utakmica, a premijerni start u Premijer ligi imati će u subotu 30.rujna kada od 20 sati u SD Dubrava stiže sinjski Alkar ”Iako je momčad još mlađa u odnosu na prošlu sezonu mislim da smo spremni napraviti i rezultatski korak više u odnosu na prošlu sezonu. Roster smo slagali u želji da igramo brzu košarku s potentnim igračima i sigurno će biti potreban određeni proces da se novi igrači naviknu na Premijer ligu. Ono što očekujem je da s protokom vremena budemo sve bolji i kroz prvih nekoliko utakmica uhvatimo jedan dobar zalet za one teže utakmice koje nas čekaju od sredine listopada”..kaže Šarin najavljujući dolazak Alkara.
”Njihova momčad je iznimno puno promijenjena u odnosu na prošlu sezonu s novim trenerom. Imaju nove strance i velika su nam nepoznanica jer ih nismo mogli gledati u pripremnom periodu. Tek je početak sezone gdje se i oni uigravaju i sigurno nas čeka jedna zanimljiva utakmica iz koje vjerujem da ćemo izaći kao pobjednici. Na domaćem terenu moramo pokazati odlučnost i agresivnost i naš teren učiniti jednom utvrdom”..kaže Šarin čija je momčad po prosjeku godina u ovom trenutku uz Bosco najmlađa u ligi.